2021-06-22

Det blev bra

 

Jag fick ett tips igår från denna bloggen på en god maträtt. Men riktigt samma likadant blev det inte. Utan det blev liten Cajsa Warg variant som vanligt 🙄 "Man tager vad man haver". Men det blev en fiskvariant i alla fall.

Så är det de här med måtten när jag gör något 😏 dl. hit och dl. dit existerar inte tyvärr. Här hälls det bara i och måttas inte ett dugg. Sedan blir slutresultatet kanske bra, och då är det ju försent.

Men jag ska försöka att komma ihåg 🤔 på ett ungefär för de blev väldigt smarriga mina krabbsticksburgare.



1 ägg
14 st. krabbstick
En stor bukett färsk blad persilja
1 liten burk vita bönor
ströbröd
10-12 st. oliver med jalapeños
1 st liten lök
salt och peppar


Mixa ihop allt i matberedaren till en smet. Ströbrödet får man känna efter hur mycket som behövs för att hålla ihop smeten.


Låt smeten stå och dra en stund innan du formar biffar av den och steker dem på medelvärme på spisen. 
Under tiden gjorde jag en wasabimajonnäs. Inte precis lika som den jag fått receptet på 😦. Utan jag lade till lite yoghurt i min.


Så min wasabimajonnäs blev så här. 
125gr. naturell yoghurt
1 dl. Hellmans majonnäs
Wasabipasta efter tycke och smak.


Jag serverade våra krabbsticksburgare på salladsblad med sötpotatis till och en klyfta lime.


6 kommentarer:

  1. Tack för det tipset! Smart att göra majonnäsen lite magrare med hjälp av yoghurt. Det ska absolut testas.

    Kram

    SvaraRadera
  2. Såg väldans gott ut det där :-)

    Ha en fin dag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var det med.
      Ha en bra dag ni med.

      Radera
  3. Tack för mattipset! Ser jättegott ut!

    KRAM Anna

    SvaraRadera
  4. Men så gott det ser ut! Du är så kreativ när det gäller mat!

    Vi är wasabi till en rätt häromdagen och då berättade dotterns sambo att första gången han åt wasabi så trodde han att det var guacamole och tog allt på en gång. Vi skrattade så tårarna rann :-)

    Varm kram och ha en helt underbar midsommar!

    Anneli

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.