2021-06-12

Fredag

 

Startade morgonen med en löprunda och tog samma sväng som i onsdags. Förutom den sista biten som jag hade velat springa i onsdags med. Men då stod polisen där och stoppade mig. Nej inte bara mig utan alla som vill ut på cykel och gångbanan som går parallellt med N-332:an. Det var något som hade hänt nere vid vårt kommunhus tror jag. För där var brandkåren och sedan alla dessa poliser. Men igår sprang jag som jag ville.

Efter frukost, datorhäng och dusch stack vi iväg till Mercadona för att handla. Men jösses vilken kaos det var igår på Mercadona. Verkade som ingen riktigt visste vad de skulle göra. Alla sprang runt och plocka upp lite här och där. Några sprang runt med plattor och förmodligen lade in beställningar. Mycket som saknades i affären av det jag tittade efter. Sedan kom man fram till kassan och då var det bara 2 st. öppna (som det nästan alltid är på Lidl). Det tog ett bra tag innan det kom 2 personal till och öppnade upp nya kassor.

Jag blev även tillsagd 2 gånger av personal när de tyckte jag gjorde överträdelse på bestämmelser som är. Den första var när jag inte hade en plasthandske på mig vid frukt och gröntavdelningen. Jag plockade inte med frukten utan stoppade ner mina nektariner i påsen direkt. 

Nästa tillsägelse var vid fiskdisken. Jag råkade stå på fel sida av strecket som är där. Man får inte vara framme vid själva disken och peka på det man vill ha. Så därför är det ett streck som går längs med hela fiskdisken som man ska hålla sig bakom. Men jag råkade stå med mina fötter på fel sida.

Jag sa till gubben att det kanske kommer kontrollanter till affären och kollar att personalen ser till att tillrättavisa oss kunder så vi gör som man ska och inte gör fel och övertramp som jag gjorde.

När vi kom hem satt vår kompis Micke och väntade på oss. Han hade vägarna förbi och ville bubbla lite skit innan han åkte vidare. Alltid lika roligt med spontanbesök.

När han hade åkt började jag fixa till för middagen som vi skulle äta. Jag hade köpt fisk som skulle grillas och till fisken skulle vi bara ha sallad.


En hittepådrink intogs när grillen tändes.


Fyllde Doradafisken med purjo, kryddor och citron. Sedan ringlades olivolja över den.


Salladsbåtar gjordes till fisken.


Man tog ett färdigt salladsblad med div. grönsaker på. Sedan plockade man lite fisk och lade överst.


En klick god röra/sås på toppen sedan var det bara att äta och njuta.Mätta och belåtna var vi båda två efteråt.


12 kommentarer:

 1. Trevlig helg! 🥂☀️👍

  SvaraRadera
 2. Bra start på helgen :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja förutom Mercadona då 😉
   Kram

   Radera
 3. På ett sätt är det bra att de är på hugget i affären för jag tror att även de kan kontrolleras. Sedan var det ju inga större överträdelser...
  En lika delikat middag som vanligt blev det i alla fall :D

  God lördag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart det finns kontrollanter i affärerna och det är helt okej. Men igår var de bra uppskruvade hela personalen där i affären.
   Maten fick 👍.
   Bra lördag till dig med.

   Radera
 4. Här önskar jag att personalen i affären kunde ha lite bättre koll.
  Men här kollar dom inte något alls.
  Vilken underbar fiskmiddag det där måste ha blivit.
  Såg så himla gott ut. Tänk att få äta den middagen. Hade inte varit fy skam.
  Kram Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt okej att man blir tillsagd tycker jag med.
   Ha förstått att det inte är alls likadant i Sverige som här.
   Fisken blev kanongod och kul med plockmat med.
   Kram

   Radera
 5. Ja det är lite svårt att förstå alla nya "regler" med vad som gäller just nu i affärerna...det står en snäll skylt utanför att "handla helst ensam" men oftast möter man en hel familj på 6 pers som framför kundvagnen. Helst nu i turisttider!!
  GOTT med fisk och njut av allt det goda nu :)
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 6. Hårda bud fast det är väl bra iofsig. Maten ser så god ut. Mums för fisk. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 7. Hahaha de där kontrollanterna borde komma hit i Sverige. Men i stort tycker jag att folk håller avstånd. Om inte morrar jag åt dem eller går åt sidan. Igår fick jag min första spruta vaccin. Så sköööönt!!

  Ni har ju värsta restaurangen... så mycket goda drinkar och mat. Älskar Dorado!!

  Ha en skön söndag! KRAM Anna

  SvaraRadera
 8. När det gäller den icke-förpackade frukten så är det jag som väljer den nuförtiden. För Anders del är det svårt att få på en handske som är på tok för liten för hans händer. Det var rätt skönt när det totala handsktvånget försvann i affärerna.

  Maten och drycken såg som vanligt suveräna ut :-)

  Ha en skön söndag!

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.