2021-06-29

Inget är som väntans tider

 

Tog min morgonrunda innan frukost. Sedan blev det dusch och iväg till vårdcentralen för att fixa ett nytt sip-kort till mig.

Men när vi såg kön som ringlade sig ute på gården vid vårdcentralen, sa vi båda nej inte idag. Så vi åkte till Mercadona och handlade istället, för det blev ju ingen handling innan midsommar.

Packade in varorna när vi kom hem sedan stack vi iväg igen för att köpa en ny brandvarnare. Vår har börjat leva sitt egna lilla liv och står och piper som om batteriet är slut fast det inte är det. Men tyvärr så hittade vi ingen där vi var och kollade. Så det blir Järnhandeln idag.

Sedan hade vi en tid att passa hos vår vän Chatarina som har åkt hem till Sverige igen. Hennes AC slutade att fungera innan hon åkte hem. Hon var iväg och köpte en ny som de skulle leverera igår och installera samtidigt.

De skulle komma vid 15.30 och det slog på 10 minuter. Så det var det verkligen ett plus i kanten för dem. Men sedan tog det sin lilla tid med  installationen. 

Först skulle den gamla monteras ner. Sedan skulle de mätas och borras för den nya. En av dem fick åka iväg och hämta slang som de inte hade med sig till utedelen.

Ja, där satt gubben och jag och glodde i våra mobiler medan de höll på. Sneglade på klockan, för att se hur lång tid det var kvar innan Spanien matchen började på tv:n. 

Men till slut var de klara och klockan hade blivit 18.30 och matchen höll på för fullt. Vi dammsugade av och ställde tillbaka sakerna på sin plats igen innan vi åkte hem.

När vi skulle gå ut från lägenheten fick vi se att en av installatörerna glömt sin mobil på bordet. Så det var bara att åka till Milar först där hon köpt AC:n och lämna in mobilen där. De skulle ringa till installatören och meddela att mobilen fanns hos dem sa de.

Väl hemma så hade andra halvlek redan börjat. Men jag var så hungrig så jag fixade till en sallad lite snabbt till oss av det grillade köttet som blev kvar från dagen innan.

Sedan satt vi där och kollade klart på Spanien - Kroatien och efter den Frankrike - Schweiz. Båda matcherna blev det förlängning på. Gubben var i sitt esse för deras tipsbolag gick mot 13 rätt ett tag. Men som sagt även i fotboll händer det grejer.


Här höll installatörerna på med utedelen.


Skönt att sjunka ner i soffan med en salladstallrik och en kall öl.


Den här lilla pucken slank ner till kaffet.En ny smak av dessa i  pistage. Finns i mango och kokos innan.

6 kommentarer:

 1. Vad bra att ni kan hjälpa varandra när det behövs. Måste ju underlätta mycket.
  Kikade på skorna i ditt förra inlägg. Blev superfina. Gillade verkligen färgen.
  Kram Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart man hjälper varandra när det behövs.
   Tack, jag blev supernöjd med färgen.
   Kram

   Radera
 2. De där mochisarna har jag tittat på flera gånger men inte provat. Jag gillar kokos men inte mango-varianten. Är pistagen god? Hoppas att kön till vc är kortare idag. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är som att äta en liten kaka med glass inuti. Det hade inte gjort något om det smakat lite mera pistage.
   Ja det får vi hoppas 😊.
   Kram

   Radera
 3. Lika god mat hos er som vanligt och till tilltalande godbit där på slutet :D

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sallad är så gott nu i sommarvärmen.
   Kram

   Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.