2022-08-17

En sväng till havet

 

Ja, det fick bli en sväng till havet igår, så vi tog bilen och åkte norr ut. Så det fick bli stranden El Pinet i La Marina. 

Vi har inte varit vid den stranden på nästan ett år och blev väldigt förvånade när vi såg att den krympt betydligt. Det hade försvunnit massor av stranden så den var inte lika bred längre. Förmodligen av allt oväder som vi hade tidigt i våras.

Men vi hittade en plats och la ut vårt strandskynke och slog oss ner. Vi badade och slappade i ett par timmar innan vi kände oss nöjda med havsluften.

När vi kom till bilen lade vi bara in ryggan med badgrejerna och gick bort till restaurangen Galica som ligger vid havet. Vi har pratat om att testa  denna restaurang flera gånger. Men det har aldrig blivit av.

Så igår slog vi till och stod och väntade en stund i en kö för att få ett bord att sitta vid. Vi tog in några tapas och satt där och bara njöt av havet och sorlet från alla andra gästerna på restaurangen. Vi såg att många beställde in paella. Så det är nog deras specialitet förmodade vi.

När vi kom hem var vi så trötta och slöa så vi gick upp på takterrassen och satt där en stund innan vi gick ner igen och tog kvällsfikat vid tv:n och tog kväller.


Gick lite småvågor på havet.


Badhytterna/sommarhus verkade vara fullbelagda.


Det verkar mest vara spanjorer som har dessa sommarhus precis vid vattenlinjen.


Fullt med folk på hela restaurangen.


En av våra tapas som vi tog in. Vi älskar dessa firrar.


Långt, långt där borta (som inte syns) bor vi 🙄.



Lånat kort på nätet.
Galicia Restaurant är en familjeanläggning med ett halvt sekel av historia, som för närvarande drivs av den tredje generationen och kännetecknas av ett uppmärksamt och nära bemötande. Det ligger i en privilegierad miljö, vid Medelhavets strand och omgiven av sanddyner och pinjeskogar i naturparken Las Salinas de Santa Pola, 15 km. från tätorten Elche. Dess risrätter, grytor och fisk är känd för Alicante-traditionen och den utmärkta råvaran från fiskmarknaden Santa Pola. Men trots det behandlar de kött och desserter lika bra. De har också en daglig meny.

6 kommentarer:

  1. Skönt med lite frisk havsluft och salta bad. Ha en fin onsdag. Kram

    SvaraRadera
  2. Ja, det var toppen.
    Detsamma till dig.
    Kram

    SvaraRadera
  3. Vilken bra och härlig dag det blev på alla vis. Fast firrarna hade jag nog avstått...

    Kram och god onsdag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det blev det, och de kanske inte ser så goda ut firrarna, men det är de 😋.
      Fin onsdag till dig med.
      Kram

      Radera
  4. Vilket trevligt ställe det ser ut att vara, och vilken dröm att ha ett litet sommarhus där vi vattnet, ser gulligt ut :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. På sommaren är det nog super att ha havet precis utanför knuten. Men när höststormarna kommer är det nog inte så najs längre.

      Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.