2022-08-24

Då var det gjort

 

Vi hade bestämt att åka in till Torrevieja för att lägga vår röst till Riksdagsvalet som äger rum när vi är i Sverige. Vi fick våra röstkort i lådan förra veckan, så nu var det dags att göra check på detta.

Det först var att hitta en parkeringsplats när vi kom in till Torrevieja, som inte är det lättaste precis. Om man inte ställer bilen såklart i utkanten av stan och går till stället man ska mitt inne i stan. Men så gjorde inte vi. Utan vi snurrade ett varv på gatan bredvid Svenska konsulatet, och tamejtusan så hade vi tur och fick en parkeringsplats på första varvet.

När vi kom in i farstun där Svenska konsulatet har sitt kontor, möttes vi av en ringlande kö som gick 2 trappor upp till slutmålet. Det var som att stå i en bastu där i trappan. Det fanns ingen luftkonditionering, utan bara ett litet vädringsfönster mitt i trappen.

Men till slut var vi framme vid målet och det tog oss exakt från start till mål en timme och en kvart för att lägga vår röst. Det var bara en kvinna som satt där och skrev med pennan så den glödde och sedan stoppade ner vår röstkuvert i en försluten plastbox.

Konstigt att de inte tar in någon eller några fler som kan hjälpa till när de vet att de är så många som röstar här.

När vi var klara åkte vi och handlade det sista till mitt lilla diyprojekt och checkade av blommorna hos våra vänner innan vi åkte hem.

Fick en parkeringsplats vid Plaza de la Constitución.


Mormorsrutor är bra vackert.


Den här fina blomsteraffären som alltid utsmyckar sin butik så läckert. Den har visst funnits i generationer sedan 1930.


Och här möttes man av kön när man klev innan för dörren.


Och så klart var det köer i trafiken när man skulle hem igen.


Hit fick gubben åka igen när han hade varit hemma och hämtat myrmedel. För myrorna hade fixat ett myrbo i en utav krukorna hos våra vänner.


När gubben var och tog kål på myrorna fixade jag till TikToktacos som de kallar det för.


Man klipper upp till mitten på tortillabrödet som ni kan se på första bilden. Sedan klickar man ut på fyra ställen vad man vill ha i brödet. Och sedan viker ihop det till en trekant.Steker de i pannan på båda sidorna tills brödet fått färg. Sedan är det bara att äta dem. Enkelt och gott.10 kommentarer:

 1. Skönt att ha gjort röstat :)
  Kram A

  SvaraRadera
 2. Ja det känns bra att ha fixat det.
  Kram Carin

  SvaraRadera
 3. Så märkligt att de inte tagit in mer personal när de vet att det är många som ska rösta. Nåja, nu är det i alla fall gjort för er del.
  Det receptet har jag helt missat men det verkar smart och ska absolut testas. Är det lagom med två per person eller räcker det med en?
  Önskar en fin onsdag nu!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det tyckte vi med faktiskt. Men som sagt, nu är det gjort och klart för denna gången.
   Såg t.o.m. att en del har bara ost och skinka och kör dem i brödrosten.
   Fin onsdag till dig med.
   Kram

   Radera
 4. Då ser jag inte fram emot att rösta imorgon. Tur att det inte är så ofta. I den blomsteraffären extraknäcker min dotter. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åk tidigt och häng på låset. För jösses vilken kö det var där.
   Men så roligt att få jobba där.
   Kram

   Radera
 5. Skönt att ha röstningen avklarad! Jag ska rösta men jag vet inte på vad än.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det känns bra att ha det avklarat.
   Du vet nog vad du ska lägga din röst på när det är dags.

   Radera
 6. Tiktoc tacos hade jag inte hört talas om. Men vad enkelt
  Kram Kajsa
  Https://www.bland-kastruller-och-vinglas.se

  SvaraRadera
 7. Så skönt att ha det gjort. Kanske konsulatet inte hade förväntat sig att så många skulle komma i värmen. Men för övrigt tycker jag att det verkar brist på folk lite varstans nuförtiden. Fina bilder från Torrevieja! Så snällt av maken att åtgärda grannarnas myrproblem. Ni låter som dröm-grannarna :-)

  Ha en fin dag!
  Varm kram,
  Anneli

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.