2019-08-11

Vi körde racet


Jodå, vi gick iväg till marknaden fast det var över +32 grader varmt när vi gav oss iväg. Vi hade checkat av allt som behövdes för sträckan. Vatten, solfjäder, gubbens hatt och pengar och mer vatten blev det på marknaden också.

Vi hittade vad vi letade efter som vi ska ha med till Sverige när vi åker dit snart. Sedan kändes det som marknaden var avklarad i värmen. Vi gick förbi Sunny Corner på hemväg och tog oss en vätskepaus där innan vi var hemma.

Vi gjorde en lunch på rester och tog med oss den upp på takterrassen. Sedan lade vi oss i skuggan i varsin solstol. Jag med boken i 10 minuter innan den började falla mot bröstet och det blev en powernap istället.

Senare på eftermiddagen gjorde vi oss i ordning för att möta upp våra vänner inne i Torrevieja och gå ut och äta på en nyöppnad restaurang med namnet UMAMI. Det var en Japansk restaurang som låg i början av Torrevieja.

Vi delade på några förrätter och sedan tog vi alla 4 olika varmrätter. Men jag hade svårt att välja först och satt och velade ett tag innan jag bestämde mig. Men det kändes enligt mig som det var jag som drog den största vinsten på middagen. Gubben tog någon pastarätt, B tog en slags soppa och S tog en sorts salladstyp med kyckling. Sedan var det min rätt och jag tog sushi, en 16 bitars som jag inte orkade äta upp. Men snäll som jag är delade jag med mig till de som kändes som de dragit en nitlott. Nej skämt och sido, så var vi nöjda alla 4 med det vi fått in.

Efter restaurangbesöket följde vi med in till Torrevieja och såg på storstadslivets myller ett tag innan vi haffade en taxi och åkte hem till landet igen.


Restaurangen låg på en gata upp från havet.

 Panerade langostini.

 En god svamp som var väldigt svår att äta med pinnarna.

 Ta-da, min rätt.

 Inte så stor restaurang, men trevlig och bra.

Folk badade fast mörkret lagt sig och klockan började närma sig 22.00

4 kommentarer:

 1. Umami har vi fått rekommenderat tidigare, men har bara gått förbi en gång och kollat menyn. Dit måste vi absolut gå - älskar japansk mat :-)

  Ha ännu en varm och klibbig dag :-D

  SvaraRadera
 2. Det lät som en spännande restaurang men själv äter jag inte sushi, det går bara inte. Men det fanns ju annat att välj<a på och japansk mat är god.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Vad skönt att kunna bada nästan vilken tid på dygnet som helst. Speciellt när det är varmt. =) Kram Carina

  SvaraRadera
 4. Den restaurangen har jag läst om tidigare där den fått bra betyg
  Sushin såg verkligen smarrig ut :)
  Kram

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.