2019-08-17

Lite dramatisk morgon


Igår morse när jag öppnade upp ute på altanen hörde jag något som gnällde. Jag tittade bort mot våra skotska grannars hus och tänkte att det måste vara deras hund.

När gubben kom upp och vi åt frukost så berättade jag att jag hört deras hund gnälla och då kom ljudet igen när vi satt där. Det där är ingen hund det är en katt som gnäller, sa gubben. Han gick ut på trappen och lyssnade igen. Helt tyst, men när han skulle gå in kom det ynkliga ljudet igen.

Han tittade upp och fick se en kattunge som låg på vår utfällda markis helt skräckslagen. Gubben sa till mig att jag skulle hämta en dyna ur stolarna på altanen och komma ut. Men först fick han ta ett kort till bloggen 😏. Sedan ställde jag mig där gubben sa och höll upp dynan så att katten skulle landa på den när gubben försökte att få den mot mig genom att röra på markisen.

Det gick sådär med vår plan. För katten tog helt plötsligt värsta hoppet, men inte mot mig och dynan som jag höll upp. Utan precis vid sidan om där trappen upp till takterrassen med en duns. Den försvann lika fort som en avlöning rakt över vårt staket och i gången utanför. Vart den tog vägen vet vi inte vi har inte sett den på området i alla fall. Och det var förmodligen en vildkatt för den bar inget halsband.

Efter denna dramatiska morgon tog vi oss en promenad upp till Via Park III och apoteket som ligger där. Inhandlade det vi skulle ha och gick hemåt igen. Tog oss en varsin macka innan jag gick iväg och klippte mig, som var så skönt och välbehövligt nu. 

Sedan spenderade vi resten av dagen som var kvar på vår takterrass med att slappa, äta, dricka, grilla och avsluta med ett parti kort som vanligt innan det blev dags att säga godnatt och lägga huvudet på kudden.

 Där låg den och höll sig fast.

 En suddig bild på en skräckslagen katt.

 Så tog vi oss en promenad upp till Apoteket.

Här inne i IBC-huset ligger frissan jag går till.

 En drink och lite tapas lite senare på takterrassen.

 Och på kvällen grillade vi.

 Sedan var det kolsvart och dags att gå och sussa.

4 kommentarer:

 1. Men stackars lilla kissen. Tur att ni kunde få ner den i alla fall. Drinken såg svalkande god ut. Trodde vi skulle få en grå dag här. Men nu skiner solen för fullt. Så tar nog boken och sätter mig ute en stund. Man får passa på nu att njuta när solen visar sig. Ha en skön Lördag nu. =) Kram Carina

  SvaraRadera
 2. Stackars den rädda lilla kissen. Men tur att n i fick ner den,( på ett eller annat sätt ;) ) och den klarade sig säkert galant, den har ju nio liv om inte annat ;)
  Så gott med drink och tapas på kvällskvisten. Alltid så roligt att läsa om ert trevliga liv där nere :)
  Kram och ha nu en fin helg!
  /Maria

  SvaraRadera
 3. Oj! Lilla kissemissen! Den fixade räddningen själv. Hoppas den hittar sina syskon/vänner! Er mat, så gott! Och herregud vilken vacker Kvällsvy över takåsarna. Härligt!

  KRAM Anna

  SvaraRadera
 4. Men stackars lilla katten! Fast dom är rätt duktiga på att sätta sig själva i diverse olämpliga situationer... Hoppas det gick bra för den!

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.