2019-08-31

Dag 1 på svensk mark


Vi startade dagen med en gång efter vi fått i oss frukosten. Först tog vi brorsans bil som vi nu får låna när vi är här ☺ bort till Vrinnevisjukhuset för gubben skulle ta lite prover. 

Sedan gick färden vidare ut till mamma men innan vi kom till henne tog vi en sväng förbi vårt gamla hus och smygkollade lite. Vi bodde i alla fall i 26 år där så det har man rätt till 😊.

Min mamma har kommit hem från lasarettet för det fanns ingen plats på något korttidsboende för henne. Alla dessa platser är redan upptagna, så hon har sjukvårdshjälp i hemmet 😯😕. Man kan tycka lite vad man vill om detta, men så illa är det tyvärr. Hon står i kö för att få en plats på ett äldreboenden. Och vi hoppas att det inte tar allt för lång tid.

Efter besöket hos mamma for vi vidare till gubbens gamla jobb och gjorde en snabbvisit där. Gubben skulle handla något till blommorna i Spanien som inte finns att köpa där 😮.

Sedan skulle vi till polisen och prata om förnying av våra pass. Men jag hade sett fel på ett helt år, så det ströks på checklistan omedelbart 😎. 

Vi tog istället och fortsatte färden till M & J och lilla Amelia. Nu fick vi se deras hus på riktigt och krama om alla tre på riktigt också 😊. Största dottern och Wilmer dök också upp och de kom inte undan kramar de heller. De hade med sig deras nya familjemedlem, lilla dvärgspetsen Nika.

Vi ringde efter hämtmat 😋 som levererades hem till J & M:s dörr. Vi kunde t.o.m. sitta ute och äta den. Vi stannade tills Amelia började bli trött innan vi satte oss i bilen och åkte in till stan igen.


Kölapp på lasarettet. 

 Så körde vi ett varv i byn som vi bodde 26 år i.

 Mamma och jag skulle försöka ta ett kort. Men inte lätt när man är sängliggande. 

 Snabbvisit på Blomsterlandet. 

 Sonen, Johanna och lilla Amelia.

 Gubben, dotter och lilla Nika. 

 Skönt och mysigt att vi kunde sitta ute.

 Lillstumpan jätteglad för sina nya foppatofflor.

Söt som bara den.

6 kommentarer:

 1. Full rulle med andra ord :)
  Härligt att träffa familjen igen
  Ha en lika fin dag idag
  Kram

  SvaraRadera
 2. Vad mysigt att vara så nära att man kan krama om alla igen. Din mamma måste vara glad att se er också.
  Ursäkta en, kanske, dum fråga. Men vad är vvf:are? Som du skrev som kommentar hos mig. Något alternativ till messenger eller? Ha det nu riktigt bra med familjen. Kram Carina

  SvaraRadera
 3. Vad tråkigt att det är så dåligt med platser på äldreboenden... Sverige i ett nötskal nuförtiden som det verkar. Hoppas det ordnar sig snabbt!

  Haha! Ibland går tiden inte FULLT så fort som man tycker. Tänkte på passen då ;-)

  Ha en fin lördag i Svedala!

  SvaraRadera
 4. Ja i min kommun har de börjat med nåt som heter "trygg hemgång " för äldre som ska ut från lasarettet, och dragit ner på platserna på korttidsboenden. De gamla ska alltså få hjälp i hemmet istället , vid hemgång . Vet inte riktigt om det fungerar, har hört både bra och dåligt om det.På korttids finns ju personal dygnet runt, nåt som kan kännas tryggt för den gamla människan.
  Men hur som helst, hälsa väldigt väldigt mycket till Hajan från mig och krama! Tänker så mycket på henne och saknar hennes blogginlägg.

  SvaraRadera
 5. Så lika du och din mamma är! När min mamma var sjuk valsade hon omkring på olika korttidsboenden. När hon behövde åka in på sjukhuset vilket hände så förlorade hon sin plats efter 24 h så sen var det dags för ett nytt boende och en ny vårdplanering. Sorgligt men sant hur det kan få gå till i ett land som Sverige. :-( Det skulle jag kunna skriva hur mycket som helst om men det ska jag förskona dig ifrån. Trots att min mamma dog för fyra år sedan så skulle jag inte önska min värsta ovän den behandlingen som äldre får räkna med i Malmö stad. Hoppas att det ordnar sig för din mamma.

  Vilka fina foppatofflor och vilket söt hund!

  Kram

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.