2019-08-16

Fortfarande noll koll


Ja, vi har visst fortfarande noll koll på alla spanska helgdagar som är i kalendern under året. För igår tog vi oss en sväng upp till vår järnhandel för att köpa ett handtag. Men vad fick vi se, jo att alla jalusier var nerdragna och det var stängt. Innan vi kom fram drog jag upp mobilen och skrev in 15 augusti, Spanien. Jo visst var det så, en röddag "Jungfru Marie himmelsfärd" var det.

Den här dagen firas i alla katolska länder och många av dem har den som en helgdag bl.a. Spanien och mycket hålls stängt då. Det som firas är att Jungfru Maria togs upp med både kropp och själ till himlen. Såg att även att Sverige firade den fram till reformationen.

Så nu får vi hoppas att detta datum fastnade till nästa år, men det är inte så säkert. För det är många dagar tills det är 15 augusti igen.

Hur det gick med vårt handtagsköp, så gick det bra ändå. För chinosbutiken (den man går baklänges ut i) som ligger på samma gata höll inte stängt. Gubben var där inne ett bra tag men kom tillslut ut med ett handtag och det passade till dörren som han gjort på takterrassen.


Kvällssolen.

4 kommentarer:

 1. Ja det är mycket att hålla reda på när man är i ett nytt land. Tillräckligt svårt att hålla reda på alla svenska helgdagar tycker jag. =) Kram Carina

  SvaraRadera
 2. Jag kommer nog aldrig att lära mig dom där helgdagarna som poppar upp både nu och då. Extra svårt är det med dom regionala och lokala ifall man är ute och rör på sig i landet. En "vanlig" måndagsmorgon körde vi iväg från ett hotell i Rioja. Tyckte det var misstänkt lite bilar ute för att vara "rusningstid". Kollade i kalendern och mycket riktigt - visst var det en regional helgdag där... Har även blivit snuvad på IKEA-korv då vi råkade åka dit när Murcia hade en lokal helgdag. Snopet! Det är ju ändå så nära... :-D

  SvaraRadera
 3. Det är inte lätt att lära sig nya helgdagar är våra vanliga. Nu löste det sig i alla fall med handtaget vilket var skönt.

  Kram och god fredagskväll!

  SvaraRadera
 4. Inte alltid jag håller koll på de svenska ens en gång. Kram.

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.