2019-08-15

Mycket märklig trädgårdshandel


Igår var vi på en liten rundtur på olika ställen med pärlan. Första stoppet var hos juristen som vi hade en avtalad tid med, för lite olika frågor som vi undrade över.

Efter det åkte vi vidare till en Chinobutik och handlade ett par tofflor till Amelia som ska med hem till Sverige. Sedan vidare till Carrefour för ytterligare några saker som ska med till Sverige.

Sedan åkte vi vidare till vårdcentralen som vi nu tillhör (eller bara gubben än så länge) och skulle fixa sjukvårdskortet. Just nu har han bara ett papperskort och man måste skriva in sig först för att få plastkortet. Men när vi kom fram till vårdcentralen var det lika mycket folk som en vanlig dag på en svenska akuten. Så nope vi gör den resan en annan dag igen, kom vi fram till. För att sitta och vänta hur länge som helst för att få ett plastkort hade vi ingen lust med.

På vägen dit hade vi åkt förbi en liten trädgårdshandel som gubben ville kolla i innan vi styrde pärlan hemåt. Den låg precis utmed vägkanten men det fanns en liten plats att parkera på. 

Den var mycket märklig denna trädgårdshandel. Man visste knappt om det var träd som var till försäljning eller bara utställda för att skapa gångar. Ja, för en massa gångar var det i denna trädgårdshandel. Det såg lite förfallet ut på vissa ställen och en massa annat bråte som stod lite här och där fanns det också.

Det var som en liten butik som man även kunde gå in i. Men jag gick inte så långt där inne eftersom jag först hade gått under den byggnaden och sett hur plankorna såg ut.

Det blev inget köp av någon större växt (som tur är) för vi har nog inte så mycket plats kvar för någon mera bautakruka nu. Men en liten basilika fick följa med hem och står så fint nu i köket efter gubben planterat om den.


Långa smala gångar att gå runt på.

 En av trapporna gick ner under huset.

 Och en annan upp igen.

 Inte helt fräscht virke som var golv i en del av affären.

 Vet inte om de var ett café för kunderna eller om de bodde här med.

Där står basilikan nu och får ljus från patiotaket.

6 kommentarer:

 1. Ja jösses vilket ställe... Dom där krukorna som balanserade på kanten såg ut att kunna ramla ned i skallen på en.
  Det var allt en lagom liten växt ni kom hem med :-D

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 2. Ja det var verkligen ett annorlunda ställe, men samtidigt lite mysigt :)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Oj, vilken mysko affär. �� Kram Carina

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 5. Ja, det var onekligen ett lite annorlunda ställe det där. Men basilikan blev fin och hamnade dessutom i gott sällskap :D

  Kram

  SvaraRadera
 6. tmen då ack för hjälpen, medv allt krångel. Förlåt att imte tanten hänger medlängre,
  i dag bliver det något enkelt- vi får <s vad det bliver.kfam gfeån irrpannan
  Hsjan

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.