2019-10-09

Sockerstinn


Igår var en dag som blev så sockerstinn så jag mådde lite tjuvtjockt på kvällen. 

Vi startade morgonen med en helt normal frukost och en snabbläsning i NT (Norrköpingstidningen). Sedan skjutsade brorsan ner oss till Kungsgatan och han åkte vidare ut till mammas lägenhet. För de skulle komma och hämta en del saker från hjälpmedelcentralen. Vi skulle till gubbens farbror och ta en fika och lämna en flaska whisky som vi köpt på taxfree åt honom.

Vi fikade och åt stora vaniljbullar och kakor hos honom. Sedan kom brorsan och hämtade oss och färden gick vidare ut till mamma i Skärblacka. Givetvis tog vi och satte på kaffepannan där med och fikade ihop med henne. Då blev det några wafers kex till kaffet.

Vi lämnade av brorsan hemma i Vilbergen och lånade bilen till Hageby för att hälsa på svärfar och Kerstin en snabbis. Där blev det budapestbakelse till kaffet + småkakor. Nu började det bli mycket koppar kaffe och mycket sött i magen. Men dagen var inte slut ännu.

Färden fortsatte ut till Lindö och dottern där vi blev bjudna på middag och lite sött också. Först på lite ost och kex innan middagen. Sedan kaffe och en daimstrut efter middagen.

När vi kom hem till brorsan kände jag mig som en spärrballong och sockerstinn till tusen. Jo, jag vet att man kan säga nej tack till det som bjuds. Men har man svårt att säga just de orden när det bjuds på godsaker, kan det bli en sådan här dag när man är på snabbvisit i Sverige.


Vårt största barnbarn var med i NT (Norrköpingstidningen).

 Guldkalven på Skallertorget.

 Bautabullar

 Väntar på mamma som var ute och åt middag i dagrummet .

 Budapestbakelse.

Ellen gillade marmeladen.

5 kommentarer:

 1. Det blev mycket sött där och lagom är väl bäst men blir det ingen vana så...

  Kram och ha en bra onsdag!

  SvaraRadera
 2. Lagom är väl alltid bäst... eller ;)
  (Åtminstone när det gäller sötsaker)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Ibland får man mumsa i sig så magen står i 4 hörn och man känner sig alldeles sockerstinn och uppblåst.
  För sedan tar det låååång tid innan man gör det igen. Speciellt när man minns hur dåligt man mådde. =)
  Kram Carina

  SvaraRadera
 4. Ja, man brukar få sota för synderna ;) Jag är likadan, kan inte äta för mycket sött. Du får trösta dig med att det var en undantagsdag ;)
  Kram och ha en fortsatt fin lill-lördag!
  /Maria

  SvaraRadera
 5. Det var inte lite godsaker det! Men visst är det svårt att säga till när folk är snälla och bjuder.
  Här har jag försökt hålla mig ifrån (alltför mycket) sötsaker. Skitsvårt när det bullas upp på bufféerna med en himla massa gott! Första dagarna var jag lätt illamående emellanåt, men nu har jag lyckats hejda mig. Lite mer hejd, i alla fall :-)

  Ha en fin kväll!

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.