2019-10-14

Varför göra en sak när man kan göra flera


Jag började med två maskiner tvätt på morgonen och sedan löpte söndagen på som om den skulle sätta något världsrekord i snabbhet. För det är bra märkligt så snabbt dagarna går nu för tiden. Men är man effektiv som jag 😁🤪 och kör igång med hundra (nu tog jag visst i från tårna) saker samtidigt så hinner man med lite i alla fall.

Som att dammsuga av lite t.ex., det var det som var tänkt göra när gubben började att vattna blommorna och pula omkring uti  trädgården. Men dammsugaren kom bara fram ur garderoben och ställd på vardagsrumsgolvet. För i samma veva kom jag på att jag skulle göra en ny sats med ingerfärsshot för den hade tagit slut.

Så ut i köket och börja riva ingefära och fram med en kastrull, fylla den med vatten och ingefäran och så på med det på spisen. I samma ögonblick som spisen knäpptes på gjorde jag en snabbkoll 🧐 i lådan bland nötter, frön och torkad frukt. Där i hittar jag russin som sjöng på sista versen.

Då kom jag på att bars var väldigt länge sedan jag gjorde, så varför inte använda russinen till det. Sedan åkte både det ena och det andra ner i matberedaren där russinen låg innan själva barsen kändes klara.

Jag tog det sista jordnötssmöret till barsen, så när ändå matberedaren var framme slet jag fram jordnötspåsarna och mixade till ett nytt jordnötssmör också.

Nu hade ingefärsshoten stått och sjudit sin tid på spisen och skulle silas av och honung skulle tillsättas + citron och apelsin. I skåpet där jag har honungen stod en burk vita bönor. Då kom jag på att bönbiffar kunde vi ha till korven som jag tagit fram till middagen.

Så i röran på bänken åkte ytterligare en bunke fram för att mixa ihop bönbiffarna innan de skulle stekas.
När middagen var klar gick jag upp med den på takterrassen där vi skulle äta. Då höll jag på att snubbla på dammsugaren som stod i vardagsrummet🙄 .

Så när vi ätit klart och suttit en stund uppe på takterrassen gick jag ner och dammsög. Det jag skulle ha gjort för flera timmar sedan egentligen 😊. Ja så var min söndag.


Ingen ovanlig syn när jag sätter igång med något.

 Kanske inte de nyttigaste barsen men uj, uj, uj så goda.

Bönbiffar med ketchup i smeten.

Man kan inte tro att någon varit här 😮.

7 kommentarer:

 1. Det är inte utan att jag känner igen mig! Kanske inte lika ofta nu som för några år sedan.

  Njut av dagen!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Oj vad mycket du fick gjort samtidigt. Tror det är typiskt kvinnligt, att göra flera saker samtidigt.
  Låter som en produktiv och bra Söndag. =) Kram Carina

  SvaraRadera
 3. Barsen ser verkligen så goda ut! Tur vi inte har dem här hemma ;-)

  Kram och ha en bra måndag!

  SvaraRadera
 4. Det kan man kalla en effektiv dag :)
  Kram

  SvaraRadera
 5. Oj så goda barsen såg ut!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Jösses vilket tempo! Jag blev alldeles matt bara av att läsa... Och sen gjorde du en perfekt sanering av köket på det - imponerande! Hmm... Köksbilden KAN vara tagen innan du satte igång allt det där som du gjorde... ;-)

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.