2019-10-03

Ordning på torpet


Gubben for iväg på jobb och jag for runt med dammsugaren och golvmoppen hemma under tiden. Kanske lite knasigt att städa när man ska åka hemifrån en vecka nu. Men jag tycker det känns skönt att veta att man kommer hem igen till ett nystädat hus.

Tvättade det som fanns i tvättkorgen och bytte lakan i sängarna när jag ändå var igång och hade ångan uppe. Sedan tog jag en snabb promenad till Mercadona för att inhandla en liten grej som skulle med till Sverige.

Jag hann att vattna alla blommor uppe på takterrassen innan gubben var tillbaka med, så han behövde bara ta allt nere i trädgården. Jag tömde kylskåpet på grönsaker som jag hade till middagen och gjorde en kvällsdessert på äpplena som var kvar i fruktfatet.

Sedan var det bara det tråkiga kvar som jag och gubben brukar göra i sista sekund eller sent på kvällen dagen innan resan, packa. Men vi brukar få med det mesta som vi tänkt oss, och det är ju det väsentligaste. 


Såg ett nytt ställe med vippor på vägen ner till Mercadona.

 Morötter, bönor, kyckling och tomat hamnade på tallriken.

 Äppledessert till kvällsfikat och kortliret.

Blev en varsin klädhög sent innan läggdags.

6 kommentarer:

 1. Hoppas det blir (blev) en behaglig resa till det kalla norr :)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Här är en till som städar innan vi ska resa bort ;) För mig känns det bäst att lämna ett rent hem då vet jag säkert att jag kan skylla på den som varit kvar hemma om det inte ser lika ut när vi kommer hem haha...
  Jag kan tänka mig att jag kanske inte heller kommer räkna ner till helg på samma vis längre fram när mannen min inte heller jobbar.
  Kram och välkomna till Sverige. Idag skiner solen här!
  /Maria

  SvaraRadera
 3. Visst är det skönt att komma hem till ett välstädat hus så vi ser till att lämna det i gott skick. Lite dammigt hinner det bli men det är i alla fall ordning på torpet.

  Lika god mat som vanligt!

  Kram

  SvaraRadera
 4. Tillbaka till höstrusk och kyla ett tag nu då. Desto skönare att komma hem sen igen. Jag städar också alltid innan jag åker bort. Skönt att komma hem till ett städat och fint hem sen. Ha en bra vecka i Sverige nu. Hoppas allt går bra med din mammas lägenhet. Kram Carina

  SvaraRadera
 5. Packa upp är värre än att packa, om du frågar mig som just nu bor i flyttkaos i vår nya lya. Kram

  SvaraRadera
 6. Packning är betydligt roligare än att städa, så det prioriterar jag dan innan vi ska åka. Städning struntar jag i - dammet hinner ändå lägga sig igen. Däremot vill jag ha undanplockat med grejer, kläder och disk. Då kan man lura sig själv att det faktiskt ÄR städat när man kommer tillbaks :-)

  Ha en braig resa!

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.