2019-10-16

Nu har den kommit hit


Enligt mig så kom hösten hit i förrgår för termometern sjönk ner under 20 strecket på natten. Jag har fått stoppa i våra tunna hösttäcken i påslakanet, min tofflor har kommit fram och sitter på fötterna på morgonen. Jag har även min morgonrock på mig på morgonen. Vi har t.o.m. haft våra munkjackor på när vi åkt till jobbet på morgonen innan solen kommit upp på himlen. Det ljusnar mycket senare nu också och tidigare kvällar blir det såklart då med.

Men det är långt ifrån vad man kallar höst i Sverige som nu har varit där ett bra tag redan med både frost och minusgrader. Men den svenska hösten är vacker med all dess färg som sprakar i träden innan löven faller till backen. Det är något som vi inte ser här där vi bor. Men säkert längre in i landet finns det vackra här med. 

Här är det havet som jag tänker på mer som ändras till den mörka höstbetonade färgen. Men det är förresten lika i Sverige det också. För en sjö ser inte lika inbjudande ut en solig höstdag som en solig sommardag där heller.

Snart ska jag nog plocka fram våra fuskskinn och lägga ute i soffan på altanen. Men först ska alla (3 st. + altan) fönstren tvättas och gardinerna ska också tvättas och bli fina.

När jag hängde tvätten i morse på takterrassen.

6 kommentarer:

 1. Vilken fin bild!
  Ja, nog är hösten vacker här hemma! Men löven börjar glesna något nu och snart kommer vi in i den mer karga färglösa November... det går så fort.
  Visst är det skillnad på havet om hösten också. Betydligt mörkare och grövre på något vis. Lite mer "skrämmande" med sin högre ljudnivå, men samtidigt så vackert.

  Kram/Maria

  SvaraRadera
 2. Även om hösten så klart kommer till er så är den mycket behagligare än den svenska varianten. Vinterhalvåret är inte min favorittid och den skånska vintern är inte så rolig.

  Kram och ha en bra dag!

  SvaraRadera
 3. Inte illa att stå och hänga tvätt med den utsikten. Och se soluppgången samtidigt.
  Här har träden börjat tappa sina löv nu. Vi närmar oss den gråa November. Det regnar för det mesta och man är glad för de solglimtar man får mellan regnskurarna. Typiskt svenskt höstväder. Som du sa, inte alls lika behagligt som hösten hos er. =) Kram Carina

  SvaraRadera
 4. Med båda fönstren öppet sov vi utan AC inatt och det var riktigt sval och skön luft i rummet.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Jag skulle gärna vilja byta ut den svenska hösten mot den spanska :-). Härlig morgonbild! Kram //Tina

  SvaraRadera
 6. Jag tycker att det är skönt när temperaturen ger med sig lite. Men det kan ju ha att göra med att jag är uppvuxen i Norrland :-)

  Vilken vacker bild!

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.