2019-10-11

Lång dag men hemma


Det blir en lång dag när man tar det tidiga morgonplanet som går från Skavsta redan 06.40. Men det är skönt att vara hemma på förmiddagen och hinna med att handla och packa upp (så det är gjort) och pyssla lite i trädgården. 

Så direkt från flygplatsen åkte vi till Mercadona och handlade det nödvändigaste som frukt, grönt och lite mat innan vi åkte hem till vårt.

Nu har våra svenska grannar kommit ner och ska vara en period här i deras hus. Den ena av våra grannar fick regnskador när skyfallet kom och de var inte här då. Men vi har deras nyckel och hjälpte dem att få torrt i huset där det regnat in. Så K som bara är nere här just nu ville bjuda ut oss på middag för tack för hjälpen. Vi sa att det inte var nödvändigt för det är sådant man gör för sina grannar, hjälper till om det behövs. 

Men han sa att vi kunde bara gå ner tidigt till någon av kvarterskrogarna när de öppnade för i dag åker han hem till Sverige igen. Så kl.18.30 gick vi bort till Chili Pepper och blev där bjudna på middag. Vi var hemma vid 20.30 igen och det var inte lång stund som vi var uppe innan det blev sängdags. För idag är det jobb förmodligen hela långa dagen.

P.S. Min mammas telefon fungerar nu och jag slog en pling direkt vi hade landat. Hon var så glad att allt var klart nu hos henne nu där hon trivs som fisken i vattnet.


 Vi åkte från ett regnigt Sverige.

 Gubben tog pekinganka i apelsinsås.

Jag tog kyckling med cashewnötter och K tog någon rätt med räkor.

5 kommentarer:

 1. Skönt att vara hemma i bra tid
  Välkomna och ha en bra jobbdag :)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Trevligt med goda grannar. Och bra att man kan hjälpa varandra när det behövs.
  Din gubbes pekinganka såg väldigt god ut. =) Kram Carina

  SvaraRadera
 3. Alltid roligt att kunna hjälpa varandra.
  Skönt att vara tillbaka i värmen. Kram.

  SvaraRadera
 4. Så skönt att resan hem gick bra och vilken lättnad att din mamma är så nöjd med sitt nya boende. Det betyder mycket.

  Kram

  SvaraRadera
 5. Jag gillar tidiga flyg, just för att man får en hel dag! Bra med goda grannar! Trevligt att få uppskattning! Härligt att din mamma trivs.

  Trevlig helg o Kram! Anna

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.