2019-10-17

Vilket ställe 🙂Igår var en ledig dag och vi hade en tid på morgonen för pärlan inne Torrevieja. Det var dags för oljebyte och några andra små saker som vi ville ha åtgärdat. Så vi lämnade bilen hos bilmeken och vi gick upp på stan och satte oss på ett fik och tog en kaffe under tiden.

På eftermiddagen hade vi bestämt med Ch att hon skulle hämta oss och vi skulle åka tillsammans det magiska tehuset i Crevellent. Magiskt var bara förnamnet på denna plats, för jisses så vackert det var. Som att kliva in i tusen och en natt. Vi kom dit när det var ljust men stannade kvar tills solen gick ner. Det kostade 7€ att gå in och då ingick det te som man kunde sitta och dricka på vackra platser runt om på gården.

För mer än 35 år sedan beslutade en Grenadisk familj av muslimsk ursprung att flytta till staden Crevillent. Vid ankomst köpte de denna gård för att skörda marken och ta hand om boskapen. Familjen hade också ett företag i Elche med morisk dekoration, som fördes till gården efter att verksamheten hade avslutas. Familjen återställde lite med lite gamla möbler och dekorerade huset i arabisk stil. Först bjöd ägarna bara sina vänner och bekanta till gården. Husets egenhet blev emellertid muntlig och familjen övervägde att förvandla huset till den nuvarande te-butiken Carmen del Campillo.


Så nu mina bloggvänner kommer jag att överösa er med bilder därifrån. För det var så svårt att välja vilka bilder jag skulle visa er.7 kommentarer:

 1. Verkligen vackert ställe :)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Jag kan tänka mig att det är ett vackert ställe!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Vilket vackert och mysigt ställe!
  Kram/Maria

  SvaraRadera
 4. Oj, vilken upplevelse! Som en saga!

  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 5. Vilket fint utflyktsmål! Där hade jag gärna slagit mig ner med en kopp te.

  Kram och god kväll!

  SvaraRadera
 6. Wooooow vilket ställe!
  Å vilka fina bilder!
  Måste lägga det där på minnet i fall vi åker till Torrevieja nån mer gång...;)
  Ha en härlig helg!
  Kraaaaam Katarina

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.