2021-01-31

Alla är vi barn i början

 

När vi bodde i Sverige köpte jag några gånger sushibitar på ICA-Maxi när jag handlade där. Tyckte varenda gång att, gud så goda de där små mumsbitarna såg ut i sin förpackning. Lika besviken blev jag varje gång när vi skulle äta dem.

Vad var det som var så gott? var det bara ögat som lurade mig, att få mig att tro att det skulle vara så goda de små bitarna.

Gubben tyckte det var en onödig handling eftersom det var han som fick i stort sätt äta upp allihopa. Så jag slutade med att handla hem dessa små mumsbitar.

Sedan flyttade vi till Spanien och här kryllar det av Asienrestauranger. I deras menyer såg man igen dessa små läckra skapelser.

Så skam den som ger sig, nu var det dags igen att testa. Och jösses vilken skillnad det var på sushibitar och sushibitarna jag hade ätit. Nu snackar vi mumsbitar på hög nivå.

Sedan är ju jag som jag är och har tänkt många gånger, kan det vara så jäkla svårt att fixa till dem själv. Det ser ju väldigt avancerat ut och en massa finess bakom mumsbiten.

Men så fick jag se ett blogginlägg hos Pia, som fixade till sin sushi bara sådär som ingenting. Berättade att man inte behöver ha ditten och datten för att skapa dessa bitar. Du kan läsa hennes inlägg här.

Så nu ville jag också prova att göra dessa mumsbitar. Men sjögräsarken var visst lögn i sjutton att hitta i affären. Så jag tänkte jag får göra mina sushibitar utan dessa ark.

Men är man en envis en som jag är, så har man inte gett upp fast man ska äta bitarna lite senare samma dag.

Så jag googlade på Carrefours sortiment, och vips hade jag hittat både arken och wasabi.

Sedan var det bara att tillverka mina sushibitar och de blev väl inga mästerverk. Men alla är vi barn i början, så nästa gång blir de snäppet bättre än denna gången.


Ingen rå fisk i mina utan krabbstick och rökt lax.


Testade att göra sådana utan sjögräsarken med.


Vanligt grötris hade jag i mina.


Lade lite rom på toppen för att få räkan att ligga kvar.


Vi satt väldigt länge vid matbordet igår.



Gjorde även vårrullar som inte blev så vackra men jäkligt goda.

9 kommentarer:

  1. Bra jobbat :)
    Sushi är så himla gott
    Kram

    SvaraRadera
  2. Så duktig du är! De såg ju riktigt proffsiga ut. Och sushi är ju så gott!
    Kram och trevlig söndag

    SvaraRadera
  3. Bra övning för tålamodet där, fast det kanske du har massor av redan. 🙂

    SvaraRadera
  4. Jag är inte förtjust i sushi och det smakade inte bättre när jag åt min japanska kollegas hemgjorda. Övriga kollegor var lyriska men nej. Däremot så tycker jag det ser tilltalande och fräscht ut.

    Kram

    SvaraRadera
  5. Snyggt jobbat! Tack så mycket för länken. Ja jag sa ju att det var lätt och gott. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  6. Du är fantastiskt duktig på att få till det! Ser jätetgott ut... som vanligt!

    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  7. Mums! Ja det kan ju egentligen inte vara så svårt! Dyra munsbitar också när man köper dom...
    Bra tips som vanligt och jag önskar dig en skön söndag! Här är det kallt och snöigt!
    Kram från Titti

    SvaraRadera
  8. Sushi är jag livrädd för, det är en utmaning jag hade tänkt ta mig an i år. Har testat ett par gånger, men inte alls hittat det andra tycker om. Men skam den som ger sig...precis som dina fina sushi. Kul att göra dem själv och få en mysig och god stund vid bordet.
    Kram Kajsa

    SvaraRadera
  9. Jag tycker inte om sushi. Men dottern och hennes familj är väldigt förtjust i det.
    Här finns det asiatiska restauranger i varenda gathörn. Men när de äter sushi väljer jag något annat. =)
    Tycker dina sushi såg ut precis som dom ska göra. Bra jobbat.
    Kram Carina

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.