2022-06-11

Det blev fredagsmys till slut

 

Igår var det lite att göra innan vi kunde ta fredagsmys uppe på taket. Vi skulle till järnhandeln, hämta paket och handla på Mercadona. Och sedan skulle handfatet fixas till på toan med den nya packningen. Men innan allt det här hände tog jag min löprunda innan frukosten, det var ju fredag som sagt.

På järnhandeln hittade vi det vi skulle bums. Men sedan blev det lite si och så vart vi skulle hämta ut paketet från Amazon. Länken gubben hade fått i mobilen fungerade inte att trycka på. Så när jag gick in och handlade satt gubben kvar i bilen och försökte lösa problemet.

När veckohandlingen var klar och jag kom ut till bilen igen, var även gubben klar med sitt projekt. Men han fick skjutsa hem mig eftersom jag hade köpt glass och is, och sedan åka iväg själv igen och hämta paketet.

När han kom hem tog vi tag i handfatet på toan. Och det var inget som gick på räls precis. För den som varit rörkrökare och monterat dit rören i vårt hus, måste ha varit vindögd kunde vi konstatera båda två. För det är väldigt många millimeter det slår på för att passa ihop med handfatet. Det var därför den gamla packningen var sned och vind. Men det löste gubben, inte med en gång då. Men nu är det löst och åtgärdat i alla fall.

Efter allt arbete gick vi upp till vårt extra rum på taket och äntligen hade vårt fredagsmys. Sedan var vi där tills solen försvann bakom grannarnas tak. 


Uppe med tuppen och ett gäng motionärer.


Svettig men det fläktade skönt nere vid havet. Termometern stod redan på +22 när jag startade.Hittade de vi skulle med en gång på järnhandeln.


Inte så värst mycket folk på Mercadona.


Vi döpte hittepådrinken till Mors lilla Olledrinken, för det var blåbär i den.


Vi drack det röda vinet som jag köpte på vingården till det grillade. Gubben tyckte också om det.


När solen gick ner, gick vi också ner och tog en kaffe och en glass.

8 kommentarer:

 1. En bra dag igen, alltså :-)
  Ha en skön lördag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja en blandning på den, så den var okej 😊.
   Det ska vi ha och detsamma till er

   Radera
 2. Vilka härliga bilder från er dag. Alla hantverkare är inte så noggranna och duktiga som man tror... Så skönt att gubben din kunde lösa det.

  Kram och god lördag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, verkligen inte, och här har man både sett och hört skrämmande exempel på det. Rent fusk med andra ord.
   Ha en fin lördag du med.
   Kram

   Radera
 3. Mysiga bilder och mysiga dagar...trots vindögda hantverkare :)
  KRAM från Titti

  SvaraRadera
 4. Varje gång jag kikar in här hos dig blir jag sugen på att ha en terass att hänga på. Låter så himla härligt.

  SvaraRadera
 5. Perfekt avslut på en lång dag! KRAMAR Anna

  SvaraRadera
 6. Godmorgon i Stugan!
  Härligt med motion i soluppgången! Speciellt med era temperaturer. Vad duktiga ni är med alla projekt. Händiga. Jag handlade på en mataffär som hette PRYCA när jag bodde i Spanien för flera år sedan. Det var kul och de hade allt.
  Men vilken drink!
  Varm kram och ha det gott!
  Anneli

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.