2022-06-21

En bra start på en ny vecka

 

Jag stack iväg på min morgonrunda vid 06.30 för att hinna hem igen innan solen kommit upp ordentligt. Jag fixade i ordning frukosten innan det var gubbens tur att ge sig iväg bort till vårdcentralen. Han hade en tid där på morgonen för att ta en kortisonspruta i sitt ena knä. Nästa vecka är det dags för en dos i det andra.

När han var tillbaka ordnade vi till paketet som ska skickas hem till Ellen vårt barnbarn som fyller 5 år den 5 Juli. Det är lika bra att vara ute i god tid, så vi vet att hon får paket på sin födelsedag. Har skickat det i dotterns namn på så hon får gömma det så länge tills det är dags.

Vi skickade en gång ett paket till ett av våra små barnbarn i dess namn, och det blev ett himla strul för föräldrarna att få ut det på posten när det kom. Så numera blir det i föräldrarnas namn när vi skickar något.

När vi lämnat in paketet på posten åkte vi till Cabo Roigstranden och gick ner och satte oss där ett tag. Det var väldigt länge sedan vi var på den stranden.

När vi var nöjda och till freds med havsluften åkte vi hem igen och tog tag i våra bouganvilleor på stam. Gubben skakade dem och klippte bort toppskott som kommit upp. Jag plockade upp allt skräp som kom ner på marken.

Efter det var man sådär lagom sjöblöt igen, så det fick bli en dusch för mig. Gubben fortsatte med vattningen på taket på våra träd där innan han tog en dusch och kväller han med.


Godmorgon till en ny vecka.


Inte överöst med folk på stranden.


Vackert.En vacker blomma men väldigt skräpig, tyvärr.

12 kommentarer:

 1. Teamwork med blommorna :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt går mycket snabbare då med 😃.
   Kram

   Radera
 2. Det är definitivt smartare att skicka paketen till föräldrarna. Annars är det nästan som om att be om problem vid uthämtningen. Klokt att vara ute i god tid dessutom.

  Ha en fin tisdag!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte en tanke på det när vi gjorde så då.
   Men man lär sig så länge man lever.
   Ha en bra tisdag du med.
   Kram

   Radera
 3. Men vilken fantastisk blomning! =)
  Kan tänka mig att ni inte behöver göra speciellt mycket för att bli svettiga i den värme ni verkar ha... Var rädda om er och drick ordentligt!
  Kram/Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja de är vackra när de blommar för fullt.
   Nej, det är inte många knop man behöver göra nu.
   Det blir många liter vatten på en dag.
   Kram

   Radera
 4. Visst blommar dom vackert, men det är lite synd att dom släpper ifrån sig blommorna också...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är lite tråkigt att de inte sitter för evigt 😉😃.

   Radera
 5. Vad fint det är hos er nu. Alldeles underbart! ÅÅÅ!! Blomningen är ju också så himla fin! Ja, bäst att skicka paket i föräldrarnas namn. Samtidigt så fånigt att det ska vara sååå svårt att få ut dem på posten. Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, och det är vackert när de blommar för fullt.
   Ja, det känns bäst så.
   Kram

   Radera
 6. Vilket praktexemplar... så vacker bouganvilla. Det är värt att städa lite efter den. Kul att skicka paket. Ja, de måste visa leg för att få hämta ut sina paket. Inte alla små som har det! Krångligt! Bra med föräldrarnas namn.

  KRAM Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja de är fina båda två som vi har. Gubben har drivit upp dem från rotskott. Förra ägaren av huset hade bouganvillan som häck mot staketet har vi sett på bilder. Men de hade tagit bort häcken när vi köpte huset. Så det är lite kul faktiskt.
   Nej, det är inte ofta småttingar har leg 🙈🙄.
   Kram

   Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.