2022-06-04

En sväng till stan

 

Jo, så fick det bli efter jag hade gjort min sväng på morgonen. Men först åt vi frukost, duschade och hann med en fika med en vän som kom förbi en snabbis på morgonen innan vi gav oss iväg.

Varför vi skulle åka in till Torrevieja? Jo, det var nämligen så att vi hade en tid hos vår bilmek. Han skulle byta bromsskivor och göra ett oljebyte på pärlan. Han har sin verkstad på industriområdet nära Torreviejamarknaden. Så när vi lämnat in pärlan gick vi bort till marknaden och tog en runda där.

Men den är så megastor så vi blev väldigt fort trötta i huvudet av all musik och gap och skrik från försäljarna. Så vi satte oss vid en churrosvagn och tog några churros och en öl.

Vi dela bord med en Dansk man som erbjöd oss två stolar vid hans bord om vi ville. Jag säger bara, jösses så svårt det är att förstå danska. När han fick höra att vi var svenskar, sa han att han hade många svenska vänner inne i Torrevieja. Och att han skulle åka med några svenska vänner som idag till lufthavnen. Vad sjutton är lufthavnen, men så sa jag inte. Utan det vet jag inte var det ligger, sa jag. Han tittade på mig och sa sedan aeropuerto i Alicante. Ja, det borde man väl ha fattat kanske, att det var flygplatsen när han sa luft något.

När vi käkat upp våra churros och druckit upp ölen gick vi sakta tillbaka upp mot industriområdet igen. För där ligger vår tv-boxleverantör med. Ibland så laggar tv-programmen när vi kollar och tänkte att de kanske kunde göra en uppdatering på vår tv-box. Det var inga problem alls för dem att göra det. Så när vi kom hem var det bara att starta upp boxen på nytt igen för oss sa de.

Nu hade klockan hunnit att passera 13.00 och då skulle pärlan vara klar för hämtning. Och mycket riktigt så stod hon där när vi kom, färdig att köra oss hemåt igen.

Vi svängde in på Mercadona för att handla lite basvaror och räkor och musslor innan vi åkte hem.

När jag fixade till räkorna så fixade gubben till tv-kanalerna som inte låg som de skulle när vi startade upp tv:n. Sedan gick vi upp på takterrassen och var där till det blev kväll. Våra minsta barnbarn ringde och vi pratade ett tag med dem och såg vad de gjorde.


Lite molnigt på morgonpromenaden.


Det blev ingen havsrunda denna gången.


Trångt så de förslår inne på industriområdet.


Massor av folk på marknaden.


Gigantiska tomater.


Sedan satt vi i skuggan och käkade churros och drack en öl.


Färdig för att hämtas.


Tar alltid en sväng genom  kosmetikaavdelning när jag är på Mercadona. Och nu hade de fått in sommarens väldoftande body butter som jag köpte. Inga hisnade priser på denna burk. För den kostade 3,50€.


Fredagsdrinken blev en Jordgubbsmojito.


Grillade räkor, musslor och blandsvamp.Som man kunde göra små egna mackor av eller bara äta som de var.

8 kommentarer:

 1. Då man är van vår lilla marknad här, är det lätt att gå vilse (och bli less) den stora i stan :)
  Kram Annica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den är alldeles för stor, tycker jag.
   Kram

   Radera
 2. Danska är rena rama grekiskan om du frågar mig... ;-)
  Vad bra att Pärlan är nyrenoverad nu!

  Ha en fin kväller!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig.
   Ja det är skönt att hon rullar som hon ska igen.
   Hoppas ni hade en bra kväll med.

   Radera
 3. Wow så mkt gott och ja danska är inte lätt att förstå. Det är svårt just det ordet förstod jag dock. Men roligt det låter med marknad. www.yasminejohansen.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är det verkligen inte.
   Marknad är vanligt här hos oss varje vecka.

   Radera
 4. Haha minns när vi hamnade vid ett par danskar på en fest i Grekland! Fattade nada! Jag satt mest bara och log och nickade! Att läsa danska är inga problem… men när de öppnar munnen!! Tur att de alltid är så trevliga i alla fall!

  KRAM Anna / Channal

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man får verkligen anstränga sig till det yttersta om man ska fatta något av vad de säger.
   Kram

   Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.