2022-06-24

Synd att stämningen försvann

 

Eftersom det inte har fått vara några firanden under pandemin vi haft. Så tänkte vi, att år blir det nog ett ordentligt firande av San Juan. Man kan väl kalla den dagen för Spaniens midsommarafton.

"Kvällen och natten den 23 juni spenderar man på stranden för att fira sommarens ankomst. Eld och vatten är de två nyckelelementen i denna magiska natt för att skapa lycka. På stranden tänds stora brasor och man tar med sig ved att elda, tre önskningar nedskrivna på ett papper som skall kastas i elden. De modigaste hoppar över eldarna för att ”bränna bort” sina bekymmer. Vid midnatt ställer sig folk vid vattenbrynet och går långsamt baklänges ut i vattnet för att säkra lycka, hälsa och att sina önskningar går i uppfyllelse det kommande året, alla som badar och blöter sitt ansikte kommer att få behålla sin skönhet."

Vi gick till La Zenia stranden eftersom gubben och jag var där 2019 och kollade på firandet för första gången. Men det som såg ut att bli en lika trevlig och mysig afton som då, avtog rätt snabbt när mörkret började lägga sig.

Det är bra att det finns poliser som håller ordning på festligheter som ordnas. Men de här poliserna tog priset i att förstöra stämningen totalt.

Strandbaren fick inte spela så hög musik som de gjorde. Utan var tvungna till att sänka rejält på volymknappen. De sa till alla som gjort ett hål i sanden och startat upp sin eld att släcka den med en gång. De gick runt bland folket som satt i sanden och sa till att plocka upp flaskor och skräp som låg på deras filtar, och gå och kasta det i soptunnorna på stört. Gubben hade även sett att polisen sa till några som dansade salsa på trottoaren, att stänga av musiken och skingra sig. 

Så det blev nästan lite "poff", de slog hål på den magiska stämningen och allt blev blasé och tråkigt. Så vi var inte kvar till tolv slaget och såg om några gick ut i vattnet.


Vi gick ner till La Zeniastranden.


Det började mysigt och bra.


Vi tog en öl inne på strandbaren.


Men vi gav upp festligheterna när stämningen avtog.12 kommentarer:

 1. Trevlig midsommar
  Kram

  SvaraRadera
 2. Här på Cura tillät dom eldar i år, fast man fick bara bränna ved som kommunen lagt ut - bra så! Fast vi gick inte ned och kollade, är fortfarande lite folkskygg :-)

  Glad midsommar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hörde att det var så inne i Torrevieja.
   Glad midsommar till er med

   Radera
 3. Så tråkigt. Att hålla ordning är en sak men förstöra stämningen en annan.

  Glad midsommar till er!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var faktiskt lite trist att det blev så.
   Hoppas du fick en bra midsommar med.
   Kram

   Radera
 4. Men så trist...ordning i all ära men ändå. Här råder medelhavsvärme just nu OCH midsommarhelg...
  Sommarkram från Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ibland undrar man hur de tänker.
   Låter härligt och skönt. Njut.
   Kram

   Radera
 5. Fy vad trist och snopet! Av vilken anledning stängde de ner allt? Hur hade det sett ut om någon svenskförening hade smällt upp en midsommarstång och dansat små grodorna och skålat sjungande Helan går, sjung hopp faderallanlej!! De hade väl blivit inburade!😂😂

  KRAMAR Anna / Channal

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror det har att göra vilken kommun man tillhör. Och vi tillhör inte Torreviejas kommun, för där var det tillåtet att elda med veden som kommunen delade ut.
   Ja, hahahha, kanske 🙊🙈.
   Kram

   Radera
 6. Men va? Fy så misslyckat det blev när poliserna gick runt och verkligen lekte poliser. Man kan ju börja tjata om städning när festligheterna avtagit. Måste säga att det var väldigt dåligt skött av poliserna. Förstår att stämningen avtog direkt. Vem vill fira när de går runt och förstör så där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, knappt någon vill fortsätta firandet då.

   Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.