2022-06-10

Lite av varje

 

Vi började dagen med att laga punkan på min cykel. Eller jag var väl mera som en assistent till gubben. Som att hålla i cykeln, pumpa däcket och ge de verktyg som han behövde. Men det var inte bara att laga hålet i slangen för det var för stort. Utan gubben fick åka till cykelmojen och köpa en ny slang till mitt däck. Han fick faktiskt åka dit två gånger. För första gången fick han fel slang med sig hem. Han hade ändå med sig den gamla och visade i affären, så det var lite dåligt av expediten, tycker jag.

På eftermiddagen åkte gubben iväg en sväng med Mats och jag tog fram pärlboxen under sängen och plockade fram lite pärlor och satte mig på altanen och började att skapa.

När gubben kom hem igen var det dags att hoppa in i duschen och göra sig i ordning. För 19.15 skulle vi möta upp våra grannar utanför vid dem. För vi hade blivit utbjudna på middag av dem. Vi åkte till Los Balcones och åt på Alingui. Vi satt ute i skuggan och termometern visade på +28 när klockan var 20.00.

När vi kom hem igen gick jag och skulle tvätta av mig sminket och borsta tänderna. Jag plockade även av mig mina örhängen som jag gjort under dagen. Men vad händer, snabbt som blixten åker en pärla ner i handfatet och ner i avloppet.

Men det är lätt fixat när man har en handy man i huset. Kanske tur i oturen att det hände. För packningen som satt där satt inte som den skulle, och när gubben började att rucka på den, höll den inte tätt efter det.Nu kan jag cykla igen, för nu är det luft i däcken.


Blev några örhängen och armband.


Här är de som jag hade på kvällen när vi var ute och åt. Som sedan skapade kaos på toaletten när en pärla försvann i avloppet.


Förrätten var god. Friterad camembert med tomatmarmelad.


Till huvudrätt tog jag kyckling med ananas. Njaaaa, jag har ätit godare.


Till efterrätt och kaffet tog jag en tiramisu.


Lite rörigt på toan just nu. Måste åka till järnhandeln och köpa packning så vi kan använda tvättstället igen.10 kommentarer:

 1. Alinghi har verkligen god och prisvärd mat. Fast den där kycklingen har jag aldrig testat och jag tror inte jag ska göra det heller :-)

  Ha en fin fredag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, gör inte det.
   Detsamma till er.

   Radera
 2. Lite drama kryddar tillvaron. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det förhöjer dagen 😁 eller 🤔.
   Kram

   Radera
 3. Vilken tur att du har en händig gubbe som kan fixa ett och annat på hemmaplan.
  Vilka fina smycken du tillverkade!
  När det gällde maten så såg för- och efterrätterna goda ut men huvudrätten så där...

  Önskar en god fredag nu!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är bra att han inte har tummen mitt i handen.
   Tack 😊
   Det var precis så det var med.
   Detsamma till dig.
   Kram

   Radera
 4. Ja, super med händig make! Önskar jag kunde säga detsamma, haha. SNYGGA smycken du gör! Trevlig helg och kram över havet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja han är duktig 😊.
   Tack, alltid skoj att skapa.
   Detsamma, kram

   Radera
 5. Min pappa lärde mig att laga punka på cykel. Det är bra att kunna! Livrädd för handfat utomlands. Stora hål som kloaker. Tänker alltid, tänk om jag tappar ner ett smycke!

  Kram Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är bra att kunna 🙈.
   Det var nog första och sista gången det hände här hemma. Hoppas jag 😨.
   Kram

   Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.