2023-01-06

Vi har fått tillökning

 

Äntligen kan jag berätta för er mina bloggvänner att vi blivit tre i familjen. Det lilla nytillskottet är en liten fyrbent tjej som vi döpt till Ixa och är 3 månader gammal. Hon är en blandras av terrier och förmodligen (eller vi tror) chihahua, för det är ingen som verkligen vet. Hon väger nu 2,5 kg., och sprallig, livlig och glad liten tik.

Ixa hittades i ett dike den 1 oktober ihop med hennes 4 kullsyskon och blev inlämnad till ett rescuecenter i Dolores. Där har hon bott sedan dess och blivit väl omhändertagen.

Vi träffade henne första gången den 7:de december och blev helt kära i henne båda 2. Vi bestämde oss med en gång att vi ville bli hundägare igen.

Sedan träffade vi henne den 15:de december innan vi skulle åka till Sverige. Då hade hennes kullsyskon redan hämtas av sina hundägare och hon hade fått flytta över till ett eget rum på centret tills vi kom tillbaka från Sverige.

Vi skulle ha hämtat henne den 2:de januari. Men eftersom hon skulle ta de sista valpsprutorna och även chippas den 4:de januari, så ändrade vi på det datumet till den 5:te.

Så dagarna har gått i snigelfart sedan vi kom hem igen, mot annars när de går i raketfart. Men igår så var det dags att hämta henne.

Det var första gången hon åkte bil och det var ingen hit för henne. Inte att hon gnällde och tyckte det var otäckt, utan hon blev bilsjuk och kräktes upp hennes morgonmål.

När vi kom hem och släppte ut henne i huset, var det först en försiktig tös som började gå på upptäcktsfärd. Men bara efter en stund så tog hon för sig mer och mer och visade sig helt orädd.

Det har hänt 2 olyckor inne med kisseriet. Inte hennes fel utan vårt att man inte har varit tillräckligt uppmärksam.

Hon har sovit i vår säng och legat mest hos mig uppe vid mitt huvud och tvärs över min hals emellanåt. Vi har varit uppe en gång i natt och kissat och bajsat i trädgården. Sedan sov hon till 07.15 och var dags för att ta tag i dagen.  

Första mötet.


Vi smälte med en gång.


Innan vi åkte till Sverige.


Och hon hade vuxit yttepytt till.


Upptäcker och utforskar sitt nya hem.


Så söt.


Bus och lek.


Slogs sig till ro hos husse.


Låg på stolen bredvid när vi åt middag.Och det tog en stund innan hon ville somna för natten.

16 kommentarer:

 1. Så fantastiskt söt liten valp. Förstår att ni inte kunde motstå henne. Så roligt med en ny familjemedlem. Vi har också hund, en långhårig tax som heter Selma, som blir 8 år. Har svårt att tänka mig ett liv utan hund. Ha en fortsatt trevlig helg. Kram Tummelisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, och det är nog så när man varit hundägare tidigare. Vi har ju haft tre schäfrar tidigare i Sverige.
   Detsamma till er.
   Kram

   Radera
 2. En sötnos. Grattis och lycka till! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja hon är en sötnos, verkligen.
   Tack, och kram tebax.

   Radera
 3. Men grattis! Så roligt! Vilken sötis! Nu har ni att göra ett tag innan allt blir vardag. Vilken tur hon har som fått er som matte/husse. Jag är avundsjuk! Men jag får nöja mig med Iris.
  Lycka till med lilla Ixa.
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 4. Tack 😊.
  Ja, nu är det småbarnsliv som gäller ett tag framöver 😉😁.
  Iris är en fin och ståtlig dam hon med.
  Tack igen och kram

  SvaraRadera
 5. Ett stort grattis till er nya familjemedlem! Så ljuvligt söt Ixa är och så bra att ni kunde ta hand om henne. Själv förstår jag inte hur man bara kan överge djur på det viset.
  Ett tips om ni ska köra bil är att inte ge mat på morgonen. Det är inte ovanligt att valpar blir åksjuka men det växer oftast bort. Om jag inte minns fel har ni väl haft hund tidigare så ni känner säkert till det redan.

  Än än gång, stort lycka till <3

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, och vi förstår inte heller hur man bara kan lämna sitt djur.
   Tack, vi vet om maten men de hade redan gett henne morgonmålet när vi hämtade henne.
   Jo, vi har haft tre schäfrar tidigare och båda har haft hund när vi var små med.
   Kram

   Radera
 6. Men gud vad SÖÖÖT!!! Stort grattis till er! Så roligt för er med en liten hund. Å vad Ixa kommer att bli älskad. Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack och hon är så söt.
   Ja, det ska bli kul att bli hundägare igen.
   Kram

   Radera
 7. SÖTCHOCK!! Välkommen lilla Ixia, här kommer du får det bra! Grattis till tillskottet! KRAMAR Anna Channal

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack och hon tackar med 😉😀.
   Kram

   Radera
 8. Men gudars så söt! Förstår att ni tyckte att dagarna sniglade sig fram till hon fick komma hem till er. Men hon var värd att vänta på, eller hur? Kram //Tina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var det värt, helt klart. Och hon här så söt.
   Kram

   Radera
 9. Men så söt, och så fint av er att adoptera henne. Det är ju för bedrövligt hur hundar behandlas i Spanien. Jag såg så många övergivna hundar när vi bodde där och jag hade vänner som adopterade hundar från shelters. Sådana hundar speciellt brukar vara de bästa och snällaste av hundar. Det är som om att de vet om att de har blivit räddade. All lycka till med den supersöta lilla valpen. Det kommer att bli toppen.
  Varm kram,
  Anneli

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är sjukt hur många hundar som far illa här faktiskt.
   Ja, vi föll pladask och kände att vi var redo igen att bli hundägare.
   Kram

   Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.