2023-01-13

Friluftsliv

 

Det blev en städar och fixardag här hos oss igår. Så tvättmaskinen var igång och snabeldraken kom fram. Även dammvippan fick göra sitt. 

Vi gick småpromenader med vår lilla krabat, men vi hoppade selen igår. Vi vill att hon ska lära sig att göra sina behov på våra promenader först. Hon har kissat några gånger ute, men väntar gärna med att göra något tills vi kommer hem till trädgården igen.

Det var dags för en veckohandling med. Så när jag gick in på Mercadona för att handla, satte sig gubben på cafét där och väntade, och det blev socialträning för Ixa samtidigt.

Seneftermiddagen körde vi friluftsliv i trädgården. Vi köpte typ en vedkase innan jul 🤔  fast den ser mera ut som en rostig wokpanna. Den är lätt att flytta, om vi vill sitta på takterrassen istället för i trädgården.

Men igår satt vi nere i trädgården och tänkte grilla några korv på den. Gubben hade köpt ett grillgaller på Chinobutiken och några grillpinnar om man nu vill hålla sin egna korv över elden.


Allt som behövs för att grilla korv fanns i lådan.


Jag frågade gubben om han tänkt att vi skulle sitta runt lägerelden hela natten. Eftersom han brassat på med så mycket ved.


Vi fick plocka bort vedbitarna efter ett tag. För de brann väldigt dåligt. De var inte torra ordentligt (som spansk ved alltid är) så det rök bara till slut. Och nu skojar vi inte längre. För det blev värsta rökridån ett tag. Tänkte, att snart kommer det en granne och undrar vad som står på. Men det kom ingen och gubben och jag satt kvar där och myste när röken försvunnit.Korvarna blev klara till slut och de smakade bra med extra allt på dem.

6 kommentarer:

 1. Rökt korv är gott det med. Trevlig helg! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så sa gubben med 😁.
   Detsamma till er.
   Kram

   Radera
 2. Man vill definitivt att de ska uträtta behoven på promenaderna och endast i nödfall i trädgården.
  Funkar det bättre om ni har vanligt halsband i stället?
  Grillad korv smakar alltid bra att äta utomhus.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man vill ju det. Men på natten blir det trädgården och inte ut på allmänningen när hon vaknat. Det är en bit ut till gatan och allmänningen, och då har det blivit trädgården.
   Det fungerar mycket bättre med halsbandet än med selen, så vi får se om vi lägger ner någon kraft på selen.
   Håller med dig att korv ska ätas ute och grillas över öppen eld.
   Kram

   Radera
 3. Tänk vad en grillad korv kan smaka bra! NU BLEV JAG SUGEN PÅ KORV MED BRÖD.
  Trevlig helg och Kram! Anna Channal

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den smakar som bäst över öppen brasa och helst när man är skogen på tur.
   Fin helg till dig med.
   Kram

   Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.