2020-10-31

Ledig fredag


Våra kaffepluppar börjar att ta slut och när vi nu blev lediga igår så gjorde vi slag i saken och tog en tur till Cartagena. Jag hade nämligen sett att Nespresso hade en liten butik där i stora butiken El Corte inglés.

Vi parkerade i ett parkeringshus i närheten och gick den korta biten sedan till butiken. Det blev ett storköp av pluppar och vi slog även till och köpte julcollectionen av tre nya sorter. Så nu har vi kaffe ett tag framöver så vi klarar oss.

Vi dricker vanligt kaffe med så det här är så kallat finkaffe för oss. En varsin kopp på kvällen till kortliret.

Efter vi handlat kaffet gick vi och tog några tapas och en riktig kall öl i solskenet.

Man känner sig lite som ett ufo 🤪 i klädseln mot spanjorerna denna årstid. Vi sitter i shorts och t-shirt och spanjorerna har både tjocktröja, vinterjacka, vinterskor, nylonstrumpor och en och annan mössa på huvudet. Mössan är väl mest ungdomarna som har. Precis som våra svenska ungdomar har, typ året runt.

När vi ätit klart gick vi till pärlan i garaget och åkte hemåt igen. Vi stannade till på Mercadona och handlade lite frukt och grönt som behövdes. Och som vanligt när vi handlar så blev det mycket annat i vagnen med.

Vi hade tänkt att grilla men ändrade oss på Mercadona och köpte räkor istället. Det fick bli en varsin räkmacka till kvällen för tapasen var som en middag som vi tagit (tyckte jag).

Innan vi stack iväg hemifrån på förmiddagen hade jag satt en bröddeg som nu fått jäsa i flera timmar. Så när vi kom hem åkte ugnen på och gjutjärnsgrytan in i ugnen när jag skalade räkorna.

Och när vi satte oss att äta åkte degen ner i den varma gjutjärnsgrytan och locket på innan den åkte in i ugnen igen för att gräddas.


Dags för storköp.


Många rör blev det.


Kan den bli så mycket mer kallare.


Man ser både sallad och frukt. Men vem har lagt ner det andra i vår vagn 🙄😮.


Blev en kulgubbe som dekoration utan att jag visste om det.


Brödet blev bra förutom att jag sprungit förbi med saltet. Men med en lagrad ostbit fixar det.5 kommentarer:

 1. Så Nespresso finns i Cartagena nu? Tack för tipset. Vi brukar storhandla vid vår årliga jul-tur till Murcia, men i år vete sjutton... Vi kanske varken får eller vill åka dit.
  Men kallar du det där att storhandla Nespresso? Vår storhandling brukar vara minst fyra kartonger (20 eller 25 rör i varje). Då brukar vi få en ny nespressoapparat på köpet eftersom vi är medlemmar ;-) Vi har två reservapparater i garaget plus två mjölkskummare som vi fått när vi storhandlat.

  Ha en härlig dag!

  SvaraRadera
 2. Många rör med fina färger.
  Julkollektionen är ju ett måste varje år :)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Vi funderar på att äta tapas i kväll. Får väl värma oss vid brasan och låtsas att vi är söderöver. Räkmacka är inte tokigt det heller. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 4. Husse dricker Nespresso men själv håller jag mig till te. I går blev det var sin maffig räkmacka till middag här hemma. Aldrig fel skulle jag vilja säga :D

  Kram och god lördag!

  SvaraRadera
 5. Dottern dricker också Nespresso kaffekapslar. Själv kör jag med kaffepress och vanligt kaffe.
  Räkmackor är alltid gott. Och perfekt när man inte är så hungrig.
  Ha en trevlig helg.
  Kram Carina

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.