2019-10-21

Inte som vi tänkt från början


Vi hade redan bestämt oss på lördagskvällen att på söndagen skulle vi gå den fina strandpromenaden bort till Cabo Roig och bara njuta. 

Men så vaknade man upp till en molnig himmel med mer mörka moln än vita. Och grannen sa att det skulle komma regn redan på eftermiddagen. Så vi ändrade våra planer och stannade kvar hemma istället. 

Gubben gjorde klart det sista med kaktusarna och sedan plockade och pysslade han i trädgården. Jag ändrade huset till en tornado som till slut blev återställd innan vi skulle äta.

Jag rev ner alla gardiner i fönstren och började att leta i skåpet efter nya att få upp. Sedan åkte påsen med fuskskinnen fram till altanen. Jag bytte kuddfodral till de nya som jag köpt.  Ropade på gubben att jag ville ha hjälp att få bort fönstren.

För ska nya gardiner upp måste fönstren tvättas och myggnäten dammsugas. Gubben lyfte bort fönstren och jag tvättade de i duschen (väldigt smidigt och bra tycker vi) medans gubben fixade myggnäten.

När fönstren var klara tog jag en sväng med snabeldraken och fixade till det sista med fuskskinnen och kuddarna innan jag började med middagen.

Middagen blev en vegetarisk hittapågryta av det som fanns i kylen och skafferiet. Bakade ett glutenfritt snabbröd till grytan med. När jag höll på med middagen kom det ett sms:s från Chatarina. Jag svarade på sms:et och bjöd samtidigt in henne på middag eftersom jag såg att min gryta skulle räcka till många fler än bara gubben och mig.


Inget vidare väder att gå vid havet.

 Nu är alla kaktusar nere i backen som gubben ville.

 Fuskskinnen på plats och nya kuddfodralen på.

 Det fick bli ett par gamla panelgardiner i rummet. Har använt dessa som duk tidigare 😏.

 4 ägg, 5 dl. havregryn, 2 tsk. salt, 1 tsk. chiafrön, 2 tsk. bakpulver, 2 tsk. hampafrön, 2 tsk. sesamfrön och 2 dl. yoghurt (eller lite till). Degen ska vara kladdig, klicka ut på bakplåtspapper och strö över sesamfrön. Grädda på 200 grader i ca. 20-25 minuter.

 Saftigt och gott.

Vitkål, rödkål, lök, vitlök, linser, vita bönor, makaroner, krossade tomater, chili, paprika, torkad svamp och oliver.


Sedan var det bara att sätta sig till bords och äta.

7 kommentarer:

  1. Skönt när allt det tråkiga (städa) är gjort och man kan sätta sig ner och äta en god middag :)
    Kram

    SvaraRadera
  2. Städa är sällan roligt men visst är det skönt när det är gjort. Då känner man sig verkligen nöjd.

    Kram och ha en bra måndag!

    SvaraRadera
  3. Skönt att få allt höststädat och fint hemma. Och fönstren rena och fina också. Imponerad av att du orkar både laga mat och baka efter all städning. Du har verkligen energi. Jag som är helt slut efter en dag i tvättstugan. Haha. Kram Carina

    SvaraRadera
  4. Åh så fint och mysigt du fixat!
    Kram/Maria

    SvaraRadera
  5. Wooow så snyggt med kaktusarna. God mat och fint hos dig. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  6. Oj vad duktiga ni var! Inte dumt med lite regnhot ibland för att få nånting gjort (funkar bra att ligga i soffan såna dagar med ;-) ).
    Visst är dom bra dom bortlyftbara fönstren! Fast jag brukar putsa mina i sängen... ;-)

    SvaraRadera
  7. Mysig dag, snyggt det blev och så mycket gott kram

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.