2020-04-15

Bort med det gamla


Och in med lite nytt i kyl och skafferi, så tänkte jag igår när jag gick min morgonpromenad innan frukosten.

De skulle komma och spruta på vårt område för covid-19 (inga frågor på detta) kl.09.00 igår morse. Så jag gick upp efter 07.00 och hoppade i träningskläderna och gick ut på min snurrunda på området så den blev gjord. Alla husdjur skulle hållas inomhus vid sprutningen på gatorna. Så då skulle väl vi människor också göra det förmodligen, fast det framkom inte på meddelandet. Men jag tog det säkra före det osäkra.

Gubben stack iväg till vårdcentralen efter 11.00 och då skred jag till verket med mina smidda planer under morgonpromenaden. 

Öppnade kylskåpet och tänkte ut middagsrätten, eller det som skulle vara till kalkonkotletterna. Hittade en zucchini, röd paprika, lök, feta ost, vitlök, färskost och mjölk. Det fick bli min middagsgratäng.

Såg även morötter som låg i grönsakslådan i kylen. De åkte fram direkt till mitt matbröd. Ett skrumpet äpple låg i fruktfatet och i skafferiet visste jag att det fanns skvättar utav mjölsorter i burkarna.

Det låg även 2 bruna bananer på fruktfatet. Men istället för att frysa dem och göra glass på dem. Gjorde jag en nyttig snabbkaka av dem.

När kvällen kom var både kylskåp och skafferiet rensat på slattar, skrumpet och gummiaktiga grönsaker. Så nu är det bara att fylla på med fräscht igen.


Såg när solen sakta steg upp på himlen när jag vände vid staketet.

 Inte så fräscht i fotosynpunkt, men det skulle ju ätas och det gick.

 2 bananer, jordnötssmör, havregryn och några chokladnibbs. In i ugnen på 175 grader till kakorna fått färg ca.15-20 minuter beroende på ugn.

 T.o.m. gubben gillade dem.

2 finrivna morötter, 1 rivet äpple, 1 näve solrosfrön, salt, honung, 5 dl vatten, torrjäst, vetemjöl, rågmjöl, havregryn och majsmjöl. Bakade ut degen i långpannan och skar rutor.

6 kommentarer:

  1. Vad duktig du är på skåprensning o att få till nått gott av det . Ha en fin dag //Christina

    SvaraRadera
  2. Du är verkligen duktig på att ta tillvara på allt som finns i matväg. Bra jobbet!

    Kram

    SvaraRadera
  3. Skönt att rensa och fylla på nytt. Nu klarar ni er 1 vecka till ��
    Kram Annica

    SvaraRadera
  4. Snart dags att månadshandla för mig också. Nu i virus tider blir det ingen veckohandling. Om det inte är något nödvändigt.
    Jag blir som vanligt imponerad av din köks begåvning. Alltid något nytt gott.
    Kram Carina

    SvaraRadera
  5. En trollerikonstnär minsann. Så bra att ta vara på resterna. Kakorna ser väldigt goda ut. Kram Pia

    SvaraRadera
  6. God morgon! Nu har jag läst ikapp mig här hos dig. Vad flitiga ni är och pysslar med lite av varje. Bra att sysselsätta sig i dessa tider. Vad fint det blev med den "sop-fyndade" vattenslangen till kaktusen! Helt perfekt! Garderobsdörren blev superfin! Så fin tapet, en enorm skillnad mot tidigare! Men stackars "gubben"... med fingret! Vilken himla otur! Hoppas det läker fint som det ska nu! Och stackars dig också som fick lov att gå ensam på de mörka gatorna hu....
    Kram och ha en fin torsdag!
    /Maria

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.