2020-04-23

39:de igår


Vad hittade vi på den 39:de dagen eller om man ska vara riktig rätt den 40:de. Men vi var några av dem (som var många) som inte riktigt fattat att karantäntiden började 14 mars. Men en dag hit eller dit, men många är det nu. Och efter den 26 april går vi in i den tredje förlängningen av karantäntid. Nu är den utökad till den 9 maj. Sedan får vi se om det kommer ytterligare en efter den. Eller om de sakta men gradvis försöker få landet till det normala livet igen.

Men vad gjorde vi på mittiveckandagen då. Jo, gubben höll på med sin dator och med ett översättningsprogram till vår skanner. Jag, gick min vanliga runda. Den äldre engelska damen som jag börjat hälsa på när jag går, vinkar glatt varje dag när vi ses. Tysken på hörnet ger jag inte ens en blick längre när jag går förbi. Fransmännen längst ner på området vinkar och säger -hello, inte bojour. 

Sedan åt vi en väldigt lättgjord middag, en färdigköpt pizza på Mercadona. Jag blev kvar i köket ett tag sedan och bakade lite. Här kunde jag satt mig och läst min bok. Men igår hade jag inte ro i kroppen för det. Det är inte många dagar som jag suttit med en bok i flera timmar sedan vi hamnade i denna larmsituation.


Jodå, det finns en pizza där under det gröna.

Hittade receptet här. Men jag följde det inte till punkt och pricka. Hade dadlar istället för socker, och kokosolja istället för smör.

Lika dant med dessa bönbars som jag gjorde. Jag ändrade lite med nötter, bönor och tog russin istället för tranbär.

8 kommentarer:

 1. Gillar att läsa men lusten infinner sig inte riktigt just nu..
  Kram Annica

  SvaraRadera
 2. Vi tjuvpromenerade också där i starten, till och med på söndagen den 15:e. Hade läst från vad vi trodde var säkra källor att starten var 08:00 på måndagen den 16:e.
  Hoppas vi inte blir bötfällda retroaktivt ;-)

  Så goda dom där kakorna såg ut!

  Nej, nu är det snart dags att gå iväg och handla. Äntligen en promenad som inte går under tak! :-)

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Åh, så mycket gott!
  Jag läser mycket i vanliga fall men min läsning har dalat betänkligt vilket förvånar mig lite men så är det.

  Kram och god torsdag!

  SvaraRadera
 4. 40 dagar är länge att sitta i karantän. Hoppas ni slipper ut snart. Och tur att ni i alla fall har varandra. Tänk så hemskt det skulle vara att sitta i karantän så länge helt ensam.
  Vilka godsaker du hade gjort. Mosade dadlar är jättebra att ha istället för socker. Det är det i de sockerfria moccarutorna jag köper på Willys.
  Ha en bra dag med massor av solsken.
  Kram Carina

  SvaraRadera
 5. Mums, så gott det ser ut! Både pizzan med massa grönt och de fina chokladbollarna.
  Kram/Maria

  SvaraRadera
 6. Oj så länge ni varit i karantän , hoppas dom lättar på restriktionerna snart. Pizzan o bollarna ser riktigt goda ut. //Christina.

  SvaraRadera
 7. Oj så gott det ser ut.
  Kan tro att det känns konstigt med den här karantänen. Otäckt. Kram.

  SvaraRadera
 8. Lång tid för er. Vilka smarriga saker du fixat. Passar mig perfekt. Fast jag orkar bara inte göra dem. Ha Ha! Kraaam Pia

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.