2020-04-08

Groddat


I Sverige groddade jag alfafrön när andan föll på. Det var gott att ha på mackan eller i salladen. 

När jag handlade i måndags köpte jag som vanligt några burkar med kokta bönor och linser. Då fick jag se påsarna med de torra bönorna och linserna. En idé klack till om att grodda, så jag tog en påse mungbönor och en påse med linser.

Jag har inga groddburkar som jag sett att det finns.  Utan jag tog plastburkar och så klippte jag sönder ett par strumpbyxor som jag hade i strumplådan. Gummisnoddar har jag mängder av eftersom färsklöken som jag köper i klase sitter ihop med en gummisnodd.

Jag tog ca. 1 dl. av linserna och bönorna i varje plastburk. Sköljde dem väldigt noga. Sedan fyllde jag burken med vatten och lät de stå så över natten.

Sköljde de på morgonen och tog den sönderklippta strumpan och satt över det som nät på burken. Lutade burken i en skål så att överflödigt vatten rinner bort. 

Sedan är det bara att skölja bönorna/linserna morgon och kväll. Efter 2-3 dagar är de färdiggroddade och kan ätas.

Hållbarheten är nog 3-4 dagar i kylskåp. 

Mungbönor och linser.

 Skölj dem morgon och kväll.

Redan efter 1 dag har de börjat att grodda sig.

5 kommentarer:

  1. Vattenkrasse är den enda jag "odlat" för många år sedan. Andra groddar köpter jag färdiga när suget sätter i.
    Kram Annica

    SvaraRadera
  2. Vi groddade både mungbönor och alfaalfa förut, nu var det länge sen. Synd, för det är väldigt gott :-)
    Det har hänt att jag har köpt färdiggroddade i affären, men det känns onödigt dyrt.

    Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  3. Så gör vår skolrestaurang också, dock inte nu i coronatider. Hur som helst så är det väldigt gott.

    Ha en fin dag!

    Kram

    SvaraRadera
  4. Alltid godare att groddar själv. Men jag är bekväm och köper färdigt när jag vill ha.
    Kram Carina

    SvaraRadera
  5. Ha en fin skärtorsdag och en så GLAD PÅSK som det bara går :-)

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.