2023-02-23

Shortsdag

 

Vädret visade sig bli en riktig fin sommardag (en svensk sådan) igår. Termometern steg över +20 strecket och man kunde ha shorts på sig. Nu hade jag redan tagit på mig tights och orkade inte att byta om igen. Men helt klart var det lite varmt om benen i solgasset.

Jag gjorde min morgonrunda först och efter frukost, duschning och lite andra bestyr tog vi bilen ner till Punta Prima och gick utmed havet där.

Vi gick bort till hundstranden och gick ner till vattnet. Men Ixa är inte så förtjust i att bli blöt om tassarna. När vi stod där så kom det ner en ung kille med två hundar. Han var svensk och sa att han tänkte släppa sina hundar där nere. Men han kunde vänta tills vi gick där ifrån. Han hade en bulldog och en bullterier av något slag och vi ville inte att de skulle hälsa på Ixa.

Vi hade inte gått många meter på vägen när en av hans hundar kom efter. Gubben tog upp Ixa och hans bulldog började att hoppa upp gubben mot Ixa. Gubben röt i med rösten och slog ut med armen mot hunden. Då fick den se en annan hund på vägen och gav sig på den istället.

Hundägaren kom upp på vägen och började att ropa hundens namn och till slut fick han tag i den, och drog ner den på hundstranden igen. 

Jag tror inte att hans hund var aggressiv, den var nog mera leksugen. Men det är inte okej i alla fall att ha hunden lös om man inte har koll på den. 

Vi fortsatte vår promenad och gick förbi flera hundar på vägen. För den här sträckan verkar många hundägare gilla att gå. 

Vi hade tänkt att stanna på Ferris och ta en öl och sitta och titta ut över havet. Men det såg väldigt fullt ut. Så när vi gick tillbaka igen stannade vi på Nautilus och satte oss där ett tag.


Det var bara +10 på morgonen när jag sprang.


Vattnet är inte så jättelockande tycker Ixa.


Många som var ute och promenerade.


Massor av torkat sjögräs låg i viken.


Även borta vid restaurang Ferris låg det mängder utav sjögräs.


Vi åt en supergod vegetarisk pasta på kvällen. Pasta med kikärtor. 
Jag rostade kikärtorna i stekpannan. Sedan mosade jag dem ihop med färskost, vitlök, citroncest, citronsaft, salt, parmesanost och bladspenat.
Blandade den kokta pastan ihop med kikärtsröran.
Hade sparat några kikärtor som jag garnerade pastan med. Så lite extra riven parmesanost på toppen.


6 kommentarer:

 1. Alltså nej!! Hur kunde han släppa sina hundar lösa när han ingen koll hade på dem. Dessutom, jag som är hundrädd hade blivit SÅ rädd. Jag förstår att Ixa lyftes upp och att ni skyddade henne, för USCH!! Dessutom tycker jag bullterriers ofta verkar vara så aggressiva. Å vilken god middag, som alltid. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns många sådana hundägare, tyvärr.
   Båda raserna som han hade är väl sådana som man förknippar som aggressiva hundar. Men de var säkert hur snälla som helst. Men för den skull kan man inte ha dem lösa om man inte har koll på dem.
   Middagen var så lätt att göra, men så god.
   Kram

   Radera
 2. Har man inte bättre koll än så på sina hundar så ska man helt enkelt inte ha dem lösa. Kanske var den bara lekfull, kanske inte men det är obehagligt när det blir så.
  Er middag lät verkligen väldigt god!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr, tycker jag det är väldigt många här som har sina hundar lite vind för våg. Eller så har jag glömt bort eftersom det är 10 år sedan vi hade hund senast.
   Kram

   Radera
 3. Inte ok att ha hunden lös!! Tur att det gick bra. Innan pandemin brukade vi åka ner till Nerja på sportlovet. Det var alltid som svensk sommar där. Så ljuvligt underbart!

  KRAM Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är det inte.
   Nu har vädret varit lite fram och tillbaka här. Men de dagar som solen verkligen får komma fram ordentligt, då är det svensk sommar.
   Kram

   Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.