2023-02-05

Lördagen

 

Startade upp med en maskin tvätt och såg ifatt på tv:n på morgonen till frukosten. När sedan alla sysslor var klara hemma tog vi en promenad med Ixa. 

Vi gick förbi padelbanan och där satt våra vänner och tog en öl i solen efter de hade spelat. Vi slog oss ner där och tog en varsin öl jag och gubben med innan vi fortsatte vår promenad.

När vi kom hem tog jag tag i middagen, vi skulle nämligen ha kanin. Vi brukar ta kanin om det finns på menyn när vi äter tapas ute. Men vi har aldrig tillagat det själva. Men jag googlade och hittade en gryta som jag hade ingredienserna hemma till. 

När det var dags att äta satt vi på altanen och åt för då hade solen börjat gå ner och sommarvärmen började att försvinna.

Vi såg på vår serie på tv:n senare och inte mello som började igår. Tror inte jag sett på melodifestivalen på 2 år. Brukar lyssna på Youtube i efterhand på låtarna eller på Spotify.


Igår var det verkligen sommarvärme här hos oss.


Påminner lite om kyckling tycker jag.


Vi hade potatismos till grytan.


Tyckte månen såg rätt full ut när jag tog sista varvet med Ixa. Men det är idag som det är fullmåne.Klart Ixa får slicka efterrättsglasen när vi ätit färdigt.

8 kommentarer:

 1. Kanin skulle jag aldrig kunna äta även om det vore gott. För mig är det ett sällskapsdjur så nej, det går bara inte. Det vore som att äta katt eller hund. Vet dock att det är vanligt söderöver.
  Miss T brukar slicka min yoghurt skål efter frukosten så den är alltid lättdiskad ;-)

  Kram och god söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Våra barn hade kaniner när de var små som vi hade på gården. Dom skulle jag aldrig kunnat ha ätit. Men det här känns inte så konstigt när det redan är slaktade och finns i affären.
   Ja, alla skålar blir väldigt lättdiskade numera 😄😉.
   Fin söndag till dig med.
   Kram

   Radera
 2. Nej vad avundsjuk jag blir. Ni har sommarvärme och här sitter jag och ser snön falla utanför mitt fönster. Hoppas att du får en fin och varm söndag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blir inte avundsjuk på dig 😉😃. Snö är jag glad att jag slipper.
   Hoppas din söndag har varit bra med.

   Radera
 3. Sommarvärme låter fantastiskt!! Här ligger det ett tunt vitt iskallt täcke i hela trädgården, burr. Trött på att frysa nu...
  Grytan ser fantastisk god!!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pratade med barnbarnen idag och de hade också snö där de bor 🥶.
   Grytan var faktiskt jättegod.
   Kram

   Radera
 4. Kanin har jag aldrig ätit och jag är inte sugen på det heller, nej tack! Vi har en liten djurkyrkogård under eken i vår trädgård. När Ida fyllde 7 år fick hon Stampe. En stor svart kanin. Sen kom Lottas kanin Maja (vi upptäckte att det var en kille så det blev Lasse-Maja haha). Vi tog hand om grannens kanin Snövit när de tröttnade på den. De två sista kaninerna var Dior och Sotis. Så fem kaniner har vi haft! Sen blev det en liten hund, Teddy. Han blev 12 år. Lite sugen på en hund när jag blir pensionär. Eran Ixa är så fin!

  Jag tvätta tidigt i morse... gäsp! Passade på när elen var billig! KRAMAR Anna Channal

  SvaraRadera
  Svar
  1. Våra barn hade också kaniner när de var små. Först kaniner från en som bodde i byn (Loddby). Sedan köpte vi kaniner hos en kaninuppfödare till dem med. Vi har även haft massa fåglar (ara, lovebirds, kakadua, undulat och amazonpapegojor) akvarium och hundar 3 st.. Ja, det var som en zoologisk trädgård ett tag hemma hos oss 🙊🤭😉.
   Det var 10 år sedan vi hade hund och kände att det var dags nu.
   Kram

   Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.