2023-02-14

Vecka 7

 

Så gick vi in på vecka 7 då. Det är inte klokt så snabbt det går. Vi har haft Ixa nu lite mer en än månad hos oss. Och det låter väldigt lite när man säger det. För det känns som hon har funnits med oss mycket längre än det.

Jag började veckan med en löprunda som jag brukar börja veckorna med. Det blev nästan en mil som det också brukar bli när jag springer. Är man vanemänniska, eller ???🙄😁. 

Jag åkte med gubben i bilen bort till La Zenia när han skulle dit och handla på Leroy & Merlin och apoteket. 

Sedan tog jag och Ixa en långpromenad där ifrån och hem igen. Det blev nya marker att utforska med en massa nya dofter för henne. Vi stötte även på ett par hundar som stod och bannskällde innanför deras grindar. 

Det är något som är väldigt vanligt här i Spanien när man är ute och går. Jag har hört att spanjorerna har sin hund/hundar ute på gården, för alltid skrämmer det någon objuden gäst om en hund/hundar står och skäller. Om det är en skröna låter jag vara osagt. Men många hundar är det innanför gårdsgrindar som står och skäller i alla fall.

Sedan hände det inte så mycket mera denna måndag. Såklart så blev några fler promenader innan kvällen med Ixa. -Jo, jag bakade rågbröd igen och gjorde risbräck. Något som man kan ta en bit utav till kvällskaffet.

Blev en liten annorlunda sväng igår innan jag kom ner till havet.


Jag kan helt enkelt inte bara springa förbi. Utan måste stanna och ta ett kort.


Nya promenadstråk att nosa av.



Det blev restmiddag igår. Vi petade ner linsgrytan i pitabröden och lite vitlökssås på toppen.


8 kommentarer:

  1. Synen på hundar är väl inte helt den samma i medelhavsländerna. Jag minns när vår dotter jobbade i Grekland. När vi cyklade längs med småvägarna där stod det hundar och vrålskällde bakom varje staket. Ibland var några lösa och sprang efter alla som passerade vilket var lagom roligt. De fungerade som vakthundar och ja, de hördes. Om de hade ett bra hundliv är jag tveksam till.

    Kram och glad alla hjärtans dag <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej den är ju inte det, tyvärr.
      Ha en hund som springer efter en är inte någon hit precis 😲.
      Detsamma till dig.
      Kram

      Radera
  2. Tycker det är så himla otrevligt, och OLUSTIGT, att gå förbi ett hus där en hund bannskäller. Avskyr det. Fattar inte hur ägarna står ut med att höra hur de skäller heller. Det är inte så vanligt här det du beskriver, men visst har jag varit med om det jag också. Ja, bäst för Ixa att vänja sig vid det när du är ute och går med henne. Ha en fin Valentindag!! Kramar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med dig, jag gillar det inte heller.
      Skulle bli tokig med om jag hade en hund som skällde på allt.
      Detsamma till dig.
      Kram

      Radera
  3. Låter så härligt med dina löprundor. Själv fick jag diskbrock i nacken sist jag sprang, så nu vågar jag inte börja om. Vet inte om man bara är allt för feg.
    Fylld pit är gott och en go lite hund är inte heller helt fel
    Kram Kajsa
    ps. Hoppas du inte får mer strul hos oss, tror vi fått bukt med vårt problem Ds.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag älskar mina rundor.
      Så tråkigt för dig att du inte kan springa mera eller vågar.
      Ja, vi får hoppas att ni löst allt strul nu 😉😁.
      Kram

      Radera
  4. Heeeej igen! 😊
    Tack för dina hälsningar hos mig, kul att du "kom ihåg mig" 😉
    Nu har jag ömsom ögnat, ömsom läst ikapp lite bakåt här hos dig. Njutit av fina bilder och inspirerats av ert härliga sätt att leva! Och... stort GRATTIS till er nya familjemedlem! Så himla söt liten vovve-kompis! 🤗 Vår vovve är en Släthårig foxterrier och jag tycker att de påminner mycket om varandra, vår Ferry och er Ixa. Jag minns inte vad Ferry vägde när han var liten, men nu som fullvuxen gammal farbror över 10 år så väger han runt 8 kg. Ferry hade också kortare nos när han var valp än vad han har nu, och om jag inte har helt fel, så ser det ur som att Ixas nos också blivit lite längre? Ferrys öron är inte uppåtstående, men det är inte alla släthåriga Foxterriers som har det, har vi hört. Släthårig foxterrier är inte en så vanlig ras här i Sverige. Jag tänkte bara att ni visste ju inte riktigt vilka raser hon har i sig, och kanske har hon även Släthårig foxterrier i sig? Ferry är en väldigt trevlig terrier, full av lek och mys! Stort lycka till med er söta valp!
    Kram/Maria

    SvaraRadera
    Svar
    1. Klart jag kommer ihåg dig 😀.
      Visst är det någon sorts terrier i vår lilla Ixa. Hon är väldigt lik din hund. Men vi tror inte hon blir så mycket högre. Vi får se vart det slutar. Vi älskar henne ändå 😊.
      Kram

      Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.