2023-09-13

Dålig sömn

 

Natten till tisdagen var väl inte den bästa törnrosasömnen precis. För vi hade en magsjuk liten Ixa. I sådana här lägen skulle jag vilja att hundar skulle kunna prata. 

Gubben var ute med henne efter midnatt innan han gick och lade sig. För då kom hon upp och ställde sig vid dörren när han skulle gå och lägga sig. Hon gjorde nr.2 och hon var inte direkt hård i magen. Sedan var det lugnt ett par timmar, och både hon och vi somnade om.

Nästa gång vi vaknade var klockan 04.30 och då hann vi inte ut, innan hon kräktes på matta nr.1, sedan blev det matta nr.2 och nr.3 med.

Efter det var det lugnt till klockan 06.00. Då ville hon ut igen och det är ungefär som vi brukar vara uppe hon och jag.

När jag skulle dricka lite vatten från kylskåpet innan vi gick ut. Fick jag se att hon gjort 2:an på köksmattan. Det var kanonlöst. Så bara att försöka få bort det värsta och sedan in med mattan i duschen. För i tvättmaskinen låg redan de 3 första småmattorna som det hade hänt olyckor på. Och köksmattan är ändå för stor för att få plats i tvättmaskinen.  

Det blev ingen morgonrunda ner till havet utan vi gick runt på gatorna hemmavid istället.

Men det som är bra med hundar är att det går över väldigt fort när de har kräkts eller inte är bra i magen. Så efter lunchtid så var hon precis som hon brukar vara.

Vad det var som fick henne att inte må bra, vet vi inte. Men vi tror att det kan vara påsen som jag hade köpt med torkat och pressat kycklingkött till henne. Hon fick en sådan skiva på måndagseftermiddagen när vi åt middag. Eller så var det bara en hundbacill som fastnat på henne.

Det blev alla fall en förmiddag med mattvätt både i tvättmaskinen och duschen. Tur att det är torkväder här nästan förjämnan. För när dagen var slut så var alla mattor torra igen.


Inte ljust strax efter 06.30 längre.


Solen tittar fram vid 07.40.


Köksmattan kunde jag inte hänga på tvättlinan. Utan den fick jag hänga i trappan. Så att den hängde ut över husväggen.Ixa i sitt rätta element. Pigg, glad och lyhörd.

10 kommentarer:

 1. Hur mår hon nu, mår hon bättre? Det finns ju preparat man kan ge dem då de kräks och har diaree, men minns ej namnet på det nu. Det gav vi till vår hund och hans mage vart bättre snabbare. Ngt som ersatte mat men som var bra för dem vid magsjuka. För de tappar ju massa då de kräks också. Det brukade vi ge då han hade magsjuka. Tyvärr minns jag ej vad det heter så jag kunde ej ge tips på det nu. Annars är det ju risavkok och att dricka risavkoksvattenet det gjorde vi med

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon mår som hon brukar göra nu igen. Men tack för din omtanke.

   Radera
 2. https://www.apotekhjartat.se/produkt/canikur-tuggtablett-for-hund/ Här är den, men det var mer vid diareer vad jag ser nu

  SvaraRadera
 3. Så skönt att det var snabbt övergående men det är inte roligt när det håller på. Vi har alltid canikur hemma om i fall att. Tycker att det stabiliserar snabbt och bra.

  Kram och god onsdag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var skönt.
   Vi körde jämt med risavkok på våra hundar som vi hade i Sverige.
   Detsamma till dig.
   Kram

   Radera
 4. Hej Carin!! Tillbaka här igen, så trevligt att läsa hos dig igen! Men stackars lilla Ixa! Nej, det är ju så svårt då de inte kan berätta :-( Skönt att det blivit bättre. Så fina bilder! Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Halloj!, kul att du är tebax igen.
   Nej, det är inte skoj när de fyrbenta blir dåliga. Men nu är hon okej igen.
   Kram

   Radera
 5. Hej Carin! Stackars Ixa och tufft för er. Inte kul när ens husdjur blir dålig, de kan ju inte säga något direkt och orolig blir man. Men skönt att det går över fort. Hoppas ni fick sova natten till idag! KRAM Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte kul alls, men skönt att det oftast vänder lika fort igen till det rätta.
   Kram

   Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.