2023-09-18

What!!! 😲

 

Ixa började i vanlig ordning att peta med näsan eller slicka lite försiktigt i ansiktet för att få en att vakna när hon tycker att det är dags att gå upp. Klockan var då 05.30 och det är lite tidigt för morgonpromenaden nu när det är mörkt mycket längre på morgonen.

Så gubben gick ut på gården med henne istället. Men hon ville bara leka med hennes trasa när hon kom ut. Så någon kiss blev det inte fast de var ute ett tag.

Så när de kom in igen la hon sig i mellan oss i sängen och vi somnade om alla tre. Nästa gång jag tittade på klockan var hon 07.10. Va, hur fort gick det där. Hade inte jag kollat på min klocka så vet jag inte hur länge till Ixa hade sovit.

Kollar jag på klockan på natten (måste trycka på klockan för att se tiden) reagerar hon inte. Men när natt gått över till tidig morgon, slår hon upp sina bruna med en gång jag trycker på den. Har kommit på mig själv att jag försöker smyga för att kolla klockan ibland. Hur sjukt är inte de 🙄😏. Precis som man tassade på tårna när barnen var små och sov.

Men vi kom iväg på våran morgonrunda fast en aning senare än vi brukar. Lite fler folk i rörelse under vår promenad var det med än vad som är brukligt när vi går den.

Vad hände sedan under dagen då 🤔. Jo, gubben fixade till inne hos vår andra svenska grannen mitt emot. För de kommer idag och ska vara ett tag nu. Sedan tog han pärlan till Alcampo och köpte briketter och grillkol, för det var slut. Och grilla kommer vi att göra när barnbarnen kommer.

Jag själv småplockade med lite utav varje. Och dagen springer iväg då med fast man inte tror det. Fick se att äpplena började bli fula och mjöliga som låg i fruktfatet. Så jag fixade till en knäckig paj av dem. Så det blev kaffe och paj till tv:n på kvällen.


Soldis hade vi på vår promenad.


Snygga klippta palmer. Skillnad mot hemma på våran gata.


Inte en kanin såg vi denna gången på allmänningen.


Kanalen.


Det här var det som åkte ner i pajen.


Jag och mått 🙈, lite svårt för det. Måtta lite hit och dit, är min melodi istället.



På ett ungefär, så var det så här fast cirka med alla mått då, förutom grädden.
 2 dl grädde, 150 gram smör, 0,75 dl. mörk sirap. Som värmdes ihop i en kastrull. Sedan åkte 4 dl. havregryn, 1 1/2 dl. vetemjöl, 1 tsk. bakpulver och lite flingsalt ner i kastrullen som dragits av från plattan. I botten av formen la jag mina tärnade äpplen och några fikon med. Bredde smeten över dem och strödde 1 dl. råsocker över smeten. In i ugnen på 200 grader i ca. 25-30 minuter.

14 kommentarer:

  1. Knäckig paj! 🤪 Mumsfilibabba. Kram 🙂

    SvaraRadera
  2. Hej Carin! Haha att skaffa hund är som att bli småbarnsförälder på nytt! Både mysigt och lite krävande emellanåt. Den pajen ser riktigt smarrig ut! Ha en fin dag! KRAM Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är visst det 😉😁.
      Den blev god, så man var tvungen att ta en stor bit av den 🙊.
      Kram

      Radera
  3. Vår Miss T vaknade tidigt för men numera sover vi till klockan åtta. Det passar mig perfekt!
    Så gott med en knäckig äppelpaj :D
    Väldigt vackra bilder från promenaden!

    Kram och glad måndag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kanske blir ändring här ned ju äldre hon blir.
      Den blev god och en klick vaniljglass till, var pricken över i.
      Fin måndag till dig med.
      Kram

      Radera
  4. Hej Carin,
    Haha...precis så där gör jag också. Smyger så att inte hunden skall vakna och behöva gå ut. Man vill ha det lugnt så länge det bara går. Du är så fyndig och tar hand om allt ätbart. Bra där! Mums med knäckig äppelpaj.
    Ha en fin kväll!
    Kramen,
    Anneli

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skönt att höra att det inte bara är jag som håller på så 😉🙊😁.
      Inget får gå till spillo 😄.
      Detsamma till dig.
      Kram

      Radera
  5. Som jag känner igen mig. Dels när jag var hundvakt och Nova brukade väcka mig genom att slicka lite på min fot. Hon behövde bara ut snabbt och kissa, sedan fick jag sova vidare.
    Och mina marsvin försöker jag smyga för. När det gäller att öppna kylskåpsdörren och att skala morot/potatis tyst. Och när jag vaknat till på morgonen ligger jag ibland kvar och låtsas sova, men det är hopplöst.

    SvaraRadera
    Svar
    1. En till som jag 😉😃. Vi kan snart bilda en klubb "Tassa på tårna" klubben 😁.

      Radera
    2. Det låter som en fantastisk klubb. Hoppas att den kan lära mina marsvin att förstå konceptet lägenhet, att alla som rör sig i trappuppgången inte är min mamma som ska komma in och skämma bort dom.

      Radera
  6. Men så gott, bra att allt kommer till användning! Jag smyger också, om jag vaknar för tidigt. Då vill jag inte att katterna ska se mig och börja jama efter mat.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inget får gå till spillo 😉.
      Fick en låt i skallen nu 🙈. Tror den hette "här komma indianer" som man sjöng ihop med barnen när de var små och när man själv var liten. Vi är ett helt gäng som tassar omkring som indianer för våra fyrbenta älsklingar 😍.

      Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.