2023-09-30

De va fredag igår

 

Ja, det var ju det. Så det fick bli en sväng till Mercadona för att göra lite inköp. Frukostgrejer var det väldigt tomt av i kylskåpet. Och frukost är den bästa måltiden på hela dagen (tycker jag). 

En maträtt som man kan variera i oändlighet med både det ena och det andra för att bli mätt. Nu är jag lite inrutad med min frukost. Kör oftast samma basgrej med den. Som vår och sommarbasen är alltid naturell yoghurt. Sedan är det fritt fram att lägga till en massa godsaker på yoghurten, som jag gör. Det kan vara allt ifrån nötter, frukt, frön, flingor och honung.

Höst och vintertid är min bas alltid gröt och för det mesta är det havregrynsgröt. Men när vi närmar oss jul så äter jag risgrynsgröt med gubben. Gubben gillar risgrynsgröt bättre en havregrynsgröt. Men dessa grötsorter går också bra att toppa med godsaker. Och eftersom vi har jordgubbar här nästan året om så är det ofta det. Men även banan gillar jag (inte gubben). Banan ska man äta som den är tycker han, och den får inte ha blivit för mogen heller.

När jag var och handlade i affären så blev det 1 kg. langostinos med, som jag tänkte vi kunde ha till middagen.

Tillbaka från affären gav gubben våra blommor en rotblöta medans jag plockade in varorna och rensade räkorna. Sedan fixade jag till fredagsdrinken och vi gick upp på taket och satte oss.

Där satt vi tills det var dags att ge Ixa mat. När hon hade ätit tog jag och hon en liten promenad.

När vi var tillbaka fixade jag middagen och dukade ut den på altanen. Där satt vi sedan tills vi kände att nu kollar vi en stund på tv:n innan läggdags.


Vi möttes av fullmånen när vi startade vår morgonpromenad.


Väldigt tomt och öde på paseon vid Punta Primastranden.


Sedan började solen stiga upp när vi gick över allmänningen.


Det var ju fredag, så såklart blev det en fredagsdrink. Och ingen blir väl förvånad när jag säger hittepådrink. Citronglass, limoncello blandat med pina coladaessens och sedan lite Cava i glaset med.


Senare blev det plockmiddag.


Där man kunde göra sin egna lilla macka om man ville.Så glad att gubben kunde rädda denna hibiskus så den inte hamnade på komposthögen. Vi fick den av en av våra grannar för ett par år sedan. Då satte gubben liv i den då med. Den har varit stor och ståtlig och levererat mängder utav blommor varje år. Men i höstas fick gubben beskära roten och det såg väldigt tveksamt ut om den skulle komma upp i år. Men det gjorde den och den levererar blommor i år med. Dock väldigt mycket mindre än de andra åren. Men bara den får växa till sig igen så blir det nog fler. För de här blommorna är så innibomben vackra. Kolla här hur den såg ut innan.

9 kommentarer:

 1. Det är nästintill omöjligt att ha ihjäl växter här. Växtkraften är fantastisk. Kram

  SvaraRadera
 2. Håller med om att bananer inte får vara för mogna. Numera använder jag nästan bara banan i smoothie och i bananpannakaka. Älskar gröt av alla de slag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej de får inte vara jätte, jätte mjuka men annars är det helt okej för mig.
   Gröt är mums 👍.

   Radera
 3. Yoghurt äter jag ofta till frukost. Gillar att man kan kombinera med annat. Oftast blir det färsk frukt men det finns flera alternativ.
  Så fin Hibiskusen är!

  Kram och god kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blommorna är som rosa silkespapper.
   Detsamma
   Kram

   Radera
 4. Håller med dig. Frukost är mysigt på helgen när man har tid att fixa lite. Hibiskusen ser ju väldigt fin ut. Min favoritfärg. Kraaam Pia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo så är det och jag har all tid i världen nu 😉😃.
   Det är en vacker färg och blommorna är magiska.
   Kram

   Radera
 5. Hej, Jag heter Claudia Klein, jag är finansansvarig, jag ger lån och andra finansiella tjänster och jag representerar Spotcap Global Financial Services.

  Spotcap Global Financial Services är ett heltäckande och pålitligt låneföretag och vi erbjuder alla typer av lånetjänster som; Privatlån, företagslån, bolån och många fler. Om du är i stort behov av några lånetjänster kommer jag att råda dig att kontakta min firma via | spotcapglobalservices@gmail.com | eller skicka ett sms på WhatsApp via: +31642117819 | och har ett lån på ditt konto inom 24 timmar eftersom vi tillhandahåller utmärkta lånetjänster över hela världen.

  Vi erbjuder både långfristiga och kortfristiga lån, säkrade och osäkrade lån och även du kan låna upp till 15 miljoner euro till en ränta på 3 % årligen med en återbetalningstid på 1 till 30 år. Mitt företag hjälper dig att uppnå en mängd olika mål med ett brett utbud av låneprodukter.

  Jag erkänner det faktum att att få ett legitimt lån alltid har varit ett stort problem För individer som har ekonomiska problem och behöver en lösning på det, har många människor det så svårt att få aktielån från sina lokala banker eller andra finansiella institutioner p.g.a. hög ränta, otillräckliga säkerheter, skuldsättningsgrad, låg kreditpoäng eller andra orsaker

  Inga fler väntetider eller stressiga bankbesök. Vår tjänst är tillgänglig 24/7 - du kan få ett lån och slutföra dina transaktioner när och var du än behöver det

  Vi tillhandahåller 24-timmars lånetjänster i världsklass. För frågor/frågor? - Skicka ett e-postmeddelande till | spotcapglobalservices@gmail.com | eller skicka ett sms på WhatsApp via: +31642117819 | & Få svar omedelbart

  Din familj, vänner och kollegor behöver inte veta att du har ont om pengar, skriv bara till oss så får du ett lån.

  Din ekonomiska frihet är i dina händer!!

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.