2024-05-08

Vår tisdag

 

Det blåste rätt friskt nere vid havet på morgonen. Lite mörka luddiga moln på himlen var det med. Men ju längre fram på dagen man kom så försvann dessa moln helt och hållet.

När vi var klara med frukosten och allt annat som vi gör innan vi kickar igång dagen, hade klockan passerat 11-fikat. Då tog vi pärlan och åkte till vår veterinär. För vi hade fått ett sms att vi skulle beställa tid för vaccination till Ixa igen. Gubben gick in och beställde en tid och jag och Ixa väntade i bilen så länge.

Sedan gick färden vidare till apoteket för gubben behövde ta ut några mediciner innan han åker till Sverige. Efter det skulle vi ta svängen förbi Mercadona innan vi åkte hem. Men jag hoppade av på hemväg och gick till Mercadona själv. Gubben åkte hem med Ixa och tog en liten promenad med henne istället.

Sedan flöt dagen på som vanligt. Gubben gjorde sitt med blommorna och jag tog det bara lugnt. Hängde en maskin med tvätt. Som torkade rätt snabbt eftersom det blåste lite.

Framåt kvällen blev det en stund vid tv:n och packning för gubben. Han gick upp i ottan i morse för att åka till Sverige.


Skummet yrde från vågorna som slog in.


Märkliga moln på himlen som försvann under dagen.

12 kommentarer:

  1. Då är du gräsänka några dagar. Ha det fint! Kram 🙂

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är jag och man känner sig lite halv redan.
      Detsamma till dig.
      Kram

      Radera
  2. Så skönt att få bokat tid för vaccination för det är ju viktiga saker. Även Miss T ska vaccineras men det får vänta tills det är dags för valparna. Man vaccinerar inte en dräktig tik och nu är det inte aktuellt.
    Då är du gräsänka ett tag nu då. Blir lite tomt förstår jag.

    Kram och god onsdag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är viktig med vaccinationerna. Så på fredag är det dags för Ixa.
      Det blir väldigt tomt eftersom vi lever 24-7 med varandra.
      Detsamma till dig.
      Kram

      Radera
  3. Du får ha det så bra du kan som gräsänka. Tur du har Ixa som sällskap ändå. Kraaaam Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är bra att Ixa finns då blir det inte så ensamt.
      Kram

      Radera
  4. Så fint ljus på dina bilder. Bästa! Så nu blir du lite gräsis ett tag då, tur att Ixa stannar hemma som sällskap. Du får göra det bästa av det hela, kolla program bara du vill se, äta mat bara du vill ha etc etc, haha. Kramar!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, ja Ixa och jag håller ställningarna här hemma nu 😉😊.
      Jag startade redan i morse med en serie till frukosten. Så har jag ätit bananpannkakor till lunch som inte gubben gillar.
      Kram

      Radera
  5. Då blir du gräsänka ett tag då. Ska han vara iväg länge?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det blir jag 😃.
      Nej han är tillbaka på måndag om allt flyter på där i Sverige.
      Han är hemma för att svärfar gick bort.

      Radera
  6. Bra du har Ixa som sällskap. Fast å andra sidan hade du kanske åkt med till Sverige om ni inte haft henne? Vet inte riktigt hur ert liv förändrats sen ni fick er lilla sötnos, hittade ju hit först efter att hon börjat förgylla tillvaron. Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hade vi inte haft Ixa så hade jag med åkt hem till Sverige med gubben. Innan vi fick henne åkte vi aldrig ensamma till Sverige för att träffa flocken.
      Kram

      Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.