2023-03-30

Mittiveckandagen

 

Tog promenaden först med Ixa sedan tog jag min egna promenad med lite raskare steg nere vid havet innan det blev frukostdags i huset.

Vi tog en kort sväng med pärlan igår med. Det blev ner till Mercadona när vi skulle handla. Ixa klarade den resan med men blev väldigt otålig när hon och gubben väntade på mig i bilen. Så han fick gå ut och gå en liten runda med henne istället för att sitta och vänta i bilen.

Resten utav dagen spenderade vi hemmavid och gjorde inte så värst mycket. Vi var mest uppe på takterrassen i solen. För när man var i skuggan blev det lite kyligt i vinden.

På kvällen blev det som vanligt tv:n en stund innan läggdags. 

Förra torsdagen den 23 mars kände vi av ett av  jordskalven som var utanför Torrevieja. Det var det som var på natten. Ni kan läsa om det här. Kommer ihåg när vi precis hade flyttat hit. När vi för första gången kända av ett jordskalv. För det förekommer regelbundet mindre skalv här i Spanien.


Det var länge sedan jag såg den mediterande kvinnan på klipporna. Men igår satt hon där med korslagda ben och blickade upp mot solen. Ser ni henne? Som en lite större sten med en liten sten ovanpå den på klippan.När vi gjorde pizza på grillen fick jag en pizzadegbit kvar. Jag hällde lite olja i en plastbytta och stoppade ner den där i och satte på locket. Sedan har den stått i kylen tills igår. Då gjorde jag en pizza som fick gräddas i ugnen av den. Det var strimlad rödkål, strimlad färsklök, grönmögelost, färskost, kalkonpålägg, valnötter och riven ost på den.

6 kommentarer:

 1. Jag har frusit pizzadeg några gånger och det blir bra faktiskt. Ha det fint! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju toppenbra, så slipper man göra femtioelva pizzor samtidigt 😆.
   Detsamma till dig.
   Kram

   Radera
 2. Pizza är ju alltid ett säkert kort och det bästa är ju att man kan variera toppingen hur mycket som helst.

  Önska en god torsdag nu!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt klart.
   Håller med dig i allt.
   Kram och fortsatt fin torsdag till dig med.

   Radera
 3. Hej Carin! Så avis på er sol och värme. Vilken plats att sitta och meditera på... underbart! Tack för gullig kommentar hos mig. Det värmer ska du veta.

  KRAM Anna Channal

  SvaraRadera
 4. Det förstår jag att du är. För vädret som är nu där hemma är inte kul längre.
  Hon förflyttar sig under månaderna, så att hon sitter precis i solens uppgång.
  Krya på dig nu och stor styrkekram till dig.

  SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.