Det var verkligen det rätta ordet för söndagen.
Vi började morgonen med att sommartiden hade startat och att promenaden då igen började i mörker innan solen tittade fram.
När vi var tillbaka satte jag på ugnen och tog fram degen som stått på kalljäsning i kylen över natten. Så när frukosten gjordes i ordning och kaffet puttrade i kaffebryggaren, åkte plåten med bönfrallor i ugnen. Som sedan var färdiga när vi satte oss och skulle äta vår frukost.
Resten utav dagen blev bara en skön och lång läs och slappardag på takterrassen. Vädret var strålande igår och solen värmde något enormt. Så emellanåt var det skuggläge som gällde för solstolen.
På kvällen blev det lite tv innan jag hoppade i säng.
Söndagsmorgon.
Hittade ett recept på kalljästa bönfrallor på insta.
Arbetade inte degen utan bara skar ut 15 delar och lade på plåten.
Sedan in i ugnen på 225 grader i ca. 15 minuter.
Vårt aprikosträd börjar att blomma för fullt.
Och citrusträdet är överöst med blommor.
En blandning av en massa stekta grönsaker, kalkonfilé och quinoa blev det på middagstallriken.
Sköna söndag blev det här med och en kravlös dag!
SvaraRaderaHoppas frallorna smakade bra men de såg verkligen goda ut i alla fall.
Kram och glad måndag!
Skönt med sådana dagar ibland.
RaderaDe blev jättegoda 👍.
Hoppas du haft en bra måndag med.
Kram
Kalljästa frallor utan en massa knådning är perfekt tycker jag och så gott det är med nybakat. Kram
SvaraRaderaVerkligen toppen tycker jag med.
RaderaNybakat varmt och gott är bara 👍.
Kram
Kalljästa frallor låter gott och verkar enkelt. Kan vi få receptet? Önskar dig en fin vecka!
SvaraRaderaReceptet är från Dietistens val på instagram
RaderaRECEPT
1 tetra stora vita bönor
2 dl havregryn
25g jäst
1,5 tsk salt
2 msk rapsolja
1 msk honung
Ca 8-10 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
På kvällen 🌜
1. Mixa vita bönor och havregryn med 4 dl vatten i en skål.
2. Tillsätt jäst, salt, rapsolja, honung och ca hälften av mjölet. Rör ihop.
3. Tillsätt mjöl och knåda ihop degen så att den precis går ihop. Täck skålen med plast och ställ i kylen över natten.
På morgonen ☀️
Sätt ugnen på 225 grader.
Häll upp degen på lite mjölat underlag. Dela i ca 12-14 bitar (utan att knåda) och lägg degbitarna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugn ca 10-15 minuter.
Hej Carin! Alltid gott med nybakat. Tänker på Nerja i februari när jag ser ditt aprikosträd blomma. Innan pandemin åkte vi ofta dit på sportlovet och då blommade mandelträden. Det var dalar med blommande träd. Så vackert!
SvaraRaderaKRAM Anna Channal
Mandelträden har blommat över här nu, men de blommar på bar kvist med precis som aprikosblommorna gör.
RaderaKram
Ohh så goda frallorna såg ut, nom nom får jag säga. Samt så gott med nybakat också.
SvaraRaderaNybakat är det inte mycket som slår 😉😃.
RaderaMen åh så gott med nybakat bröd till frukost! Och blommande träd... så underbart! Just nu vill till och med jag flytta till sydligare breddgrader ;)
SvaraRaderaHa en fin tisdag!
Kram/Maria
Nybakat är alltid gott.
RaderaSåg att ni fått tillbaka vintern i Sverige 😫.
Kram