2024-09-06

Lite städning

 

Igår var det dags för vattning hos grannarna. Och sedan gick gubben in för att spola på toaletterna så de inte står och blir torra i rören när ingen har varit där på ett tag.

Hos den första grannen blev det merjobb, för där hade en flaska vin (vitt) och 5 öl smällt och runnit ut på patiogolvet. Ölen hade hållbarhet till april 2025 såg vi på burkarna. Så de måste ha smällt på grund av värmen som har varit. Resten utav ölburkarna som stod där (4 st.) som inte hade smällt slängde vi också. För de var som handgranater. Så det blev att skura golvet ordentligt i pation och få bort allt som runnit ut.

Om ni undrar så fick vi inga nya däck igår heller. Så hör de inte av sig idag, får gubben åka ner till Bosch och lyssna med dem.

Vädret var soligt och molnigt under hela dagen. Och värmen håller sig över 30 strecket fortfarande. Men det börjar att sjunka på nätterna nu. Då kan temperaturen ligga runt 22-24 grader. Snart dags att hoppa AC:n och sova med öppet fönster igen.

Ixa hostade bara en gång igår morse, sedan har hon inte hostat något mera. Vi får hoppas på att det bara var de där få gångerna och att det är över nu.


Innan soluppgång på La Zeniastranden.



Ett par på första parkett för att knäppa en bild på soluppgången.


Ett test att måla på vått papper och använda en målarspatel eller vad redskapet heter. Min mamma hade sådana när hon målade i olja. Men jag har sett på Youtube att många använder det när de målar i akvarell med. Jag hade även en tunnare pensel också.

12 kommentarer:

  1. Vilken otur med ölen, jag har varit med om att mineralvatten frusit i skafferiet och flaskan gått sönder.
    Vilken fin tavla du målat. Kram Birgitta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var en himla sörja på golvet av öl och vin. Tur att de sista burkarna inte hunnit smällt också.
      Tack.
      Kram

      Radera
  2. Så fin tavla, precis i min smak. Du är fantastisk på att måla. Tråkigt att ni inte fått era däck ännu .
    Trevlig fredag önskar jag er.

    Kram Tummelisa/Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla du 😊 och det här är faktiskt min stil med. Man ser något i en tavla, men man kan se mycket mer.
      Skriver om däcken i morgon, men vi har fått dem nu.
      Detsamma till dig.
      Kram

      Radera
  3. Där åkte ni på lite extra jobb där men det är sådant som kan hända. Själv har jag bara varit med om att det frusit sönder. Inte roligt det heller.
    Vilken fin målning i höstinspirerade färger!
    ¨
    Önskar en fin fredag!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, det kan man säga att vi gjorde.
      Det har vi med. Men vi kan inte komma på någon annan lösning än att det har varit så himla varmt där inne.
      Tack, ja det blev lite höstigt 😉😁.

      Radera
  4. INTE visste jag att vin och öl kan smälla i värmen!! WOOOHH!! Fick lära mig ngt nytt nu. TACK!! Att jag har haft läsk och öl som smällt på mitt däck på vintern, det är givet. Även vita vinpavor har frusit så de exploderat på vintern hos mig. I sommarstugan glömde vi en gång en box med rödvin en vinter. INTE kul att komma och se den förödelsen för den person som öppnade den sommaren. SÅ nu fick jag lära mig ngt nytt ... värmeexplosion. Verkar ju vettigt iofs, det sväller o värmen och kolsyran gör väl sitt till. KAN tro att det blev STÄD deluxe för er som ni inte räknat med.

    Sen, din tavla är jättefin!!! SÅ vacker och höstig. DEN skulle passa bra på en vägg hos mig, hihi!! KRAMAR och trevlig helg!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Inte vi heller. Men det är den enda lösningen vi kan komma på. Det blir ju riktigt varmt i pation när det inte är öppet någon stans.
      En stor ölflaska smällde i matbutiken för inte så länge sedan när jag var och handlade. Då tänkte jag att den kanske redan hade fått sig en smäll, så att det var därför. Men här hos grannen flaskan och burkarna bara stått still.
      Jo, det blev en grundlig svabb på golvet.
      Tack, jag kan skicka den som ett vykort till dig om du vill.
      Detsamma till dig.
      Kram

      Radera
  5. Hoppla, hade ingen aning om att det kunde hända! Förstår det blev extra städning. Väldigt fin målning du gjort. igen. Kul att testa nya tekniker också tänker jag. Varm kram från en svalare del av halvön!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är den enda förklaringen vi har på det. Burkarna hade inte gått ut och de såg inte kantstötta ut heller. Det vita vinet har vi ingen aning om.
      Tack, ja det är skoj att prova lite nytt.
      Här börjar det gå neråt i temperatur med. Så sköna morgnar nu.
      Kram

      Radera
  6. Du har ju gjort en otrolig utvecklingsresa med akvarellen. Tavlan är jättefin.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla du. Det är så skoj att testa lite nytt.

      Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.