2024-09-12

Träning

 

Vi startade dagen som vanligt med en morgonrunda, och den gick till havet som den brukar. Hemma igen så blev det frukost vid tv:n för att se nyheterna.

Sedan gick dagen med lite småpyssel hemmavid. Gubben pysslade med sitt och jag med mitt. Jag gjorde köttbullar till middag för det var länge sedan vi hade det.

På kvällen tog vi en biltur med Ixa för att se hur hon skulle reagera med den nya buren som vi satt in. Som vanligt när vi ska åka bil så får hon en flyktkänsla och börjar dra i kopplet åt ett annat håll. 

Vi har vänt buren så att öppningen är inåt och fällt ena sätet där bak. Vi vill inte sätta henne i en bur och stänga igen när hon inte har kommit över bilåkningen ännu. Utan hon upplever det med ett stresspåslag. 

Så vi släppte in henne i baksätet och jag satt mig där bak med som jag brukar göra när vi åker bil alla tre. Hon tittade inte ens åt buren som stod öppen när vi åkte iväg utan satt som hon brukade och tittade ut genom fönstret och bara flämtade. Vi åkte en kort sträcka och sedan parkerade vi bilen och gick ut.

Där tog vi kvällspromenaden och hon fick springa av sig och komma ner i varv. När vi satte oss i bilen igen och skulle åka hemåt var hon mycket lugnare. Då upptäckte hon buren och blev nyfiken. Hon sträckte sig in i den med huvudet och kollade, men gick inte in i den. En bra början i alla fall. Vi får se om hon vågar sig in i den nästa gång vi åker.


Vi hälsade onsdagen godmorgon när vi kom ner till havet.


Vi åkte till den spanska skogen och tog kvällspromenaden 😉😀.


Nej, det var en palmodling som vi gick i.


Sist när vi var här och Ixa var valp, var det väldigt smutsigt och stökigt där inne så man inte kunde gå där.



Men nu var allt skit borttaget och man kunde gå mellan palmerna.

12 kommentarer:

  1. Sakta men säkert kommer det säkert att gå bra. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man tycker att hon skulle ha mindre panikkänsla nu. Hon blir ju 2 år i oktober. Men såklart, vi åker inte så mycket bil som vi kanske skulle ha gjort från början.
      Kram

      Radera
  2. Bra att ta träningen under lugna former och vänja henne gradvis. Ibland hjälper det om man lägger en fäll med bekant doft i buren och något gott att tugga på. Ett alternativ är ju att hon sitter i baksätet med säkerhetsbälte för hund men det vill ni kanske inte.
    Lycka till med den fortsatta träningen!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har plockat in hennes lilla hundkorg i buren. Jag lade in en leksak i buren igår, men kanske testa med ett tuggben nästa gång.
      Det är så vi har haft det tidigare. Men hon står då och skrapar och försöker gömma säkerhetsbältet hela tiden.
      Tack.
      Kram

      Radera
  3. Kommer att gå galant med tålamod och godisbelöning.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  4. Ja jag kan tänka mig att det krävs träning för en hund i bil. Min bror och svägerska har en corgi och hon älskar numera att åka bil, lägger sig på sin filt och sover mest. Skönt. Det kan nog bli så för Ixa med tiden också då hon blir en äldre dam. Men ja, kan verkligen tänka sig att träning behövs. Gillar palmodlingen, kul att gå där. Men se upp för kokosnötter, gulp!!!
    Kramar!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Våra tidigare hundar som vi haft när vi bodde i Sverige har aldrig ogillat att åka bil. Utan hoppade in med glädje i sina burar när vi skulle någonstans. Så det här är första gången vi stöter på detta dilemma. Men det kommer att gå bra med tiden.
      Det är inga kokospalmer 😀 annars hade det varit störtkruka på huvudet 😉😁.
      Kram

      Radera
  5. Heja Ixa. Steg för steg kommer det gå bättre och snart sitter hon säkert trygg i buren.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo visst är det så. Träning ger färdighet 👍.

      Radera
  6. Det kommer nog bli jättebra framöver, övning ger ju färdighet! Kram

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.