2024-09-08

Lugn och skön lördag

 

Vi tog en lång mjukstart på lördagen innan vi tog tag i dagen och gjorde något. Men när vi var klara tog vi en promenad med Ixa och när vi passerade "The Cavern Bar" stannade vi till där och tog en vätskepaus. 

Det var varmt men himlen täcktes av moln som var skönt. Vi slog oss ner vid ett bord med parasoll ifall det skulle spricka upp. Jag började bli lite hungrig så jag beställde in en pommetallrik till våra öl. När vi satt där kom Carolin och Fredrik förbi med ett par vänner. De hade varit på marknaden och var på väg hem.

När vi fortsatte hemåt efter vätskestoppet gick vi bakom padeln för att se om vi kunde hitta en boll som någon smashat över. Ixa är överförtjust i dessa bollar, och biter inte sönder dem med en gång. Vi hade tur, för ute i en rabatt låg det en boll. Ixa bar den stolt hela vägen hem.

När vi kom hem vattnade gubben i trädgården och jag satt mig på altanen och målade en stund. 

På kvällen blev det en stund vid tv:n och sedan hoppade jag i säng innan 22.00. Sedan vaknade jag vid 24.00 och kände mig utvilad och väldigt pigg. Så det tog ett tag innan jag kom till ro och somnade in i djup sömn igen.


Hade läst att det kunde vara lite calima i luften. Och kanske det var det när man knappt såg solen när den steg upp.


Lugnt och fridfullt på "The Cavern Bar".


En stolt liten dam som bar sin trofé hela vägen hem.


Vi åt svampmackor på kvällen. Men nu är de torkade trattkantarellerna slut som vi fått.



Hittade en ny serie på 6 avsnitt på Netflix. 
"The Perfect Couple" Serien består av sex avsnitt som är baserad på Elin Hilderbrands roman med samma namn. Serien kretsar kring Amelia Sacks som är på väg att gifta sig med den perfekta mannen som också råkar vara den rikaste mannen i Nantucket. När en man hittas död i hamnen på bröllopsdagen blir alla inbjudna misstänkta.

10 kommentarer:

  1. Det var tur att ni hittade det ni sökte i rabatten. 😉
    Varma mackor är inte fel. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jepp, det var det, och glad blev hon.
      Mycket, mycket gott😋.
      Kram

      Radera
  2. Vilken bra och behaglig dag det blev.
    När det gäller tennis- och padelbollar så är de inte nyttiga för hundars tänder fick jag lära mig så andra bollar rekommenderas i stället.
    Önskar en fin söndag nu!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det blev det verkligen.
      Har också läst att det slipar hundens tänder. Bilder som de visar att tänderna slipats ner till roten för att de haft en tennisboll som leksak. Det måste vara hundar som har bollen som sin vän 24/7. Ixa leker en stund med den och gillar mest att jaga den.
      Detsamma till dig.
      Kram

      Radera
  3. Härligt med en lugn och skön lördag och sitta under parasoll med vindar. Den serien har vi också planer på att se. Känns lite som Cluedo, själva brädspelet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var en toppenlördag och det kan man nog jämföra den med 😉🤔.

      Radera
  4. Vilken underbar dag, speciellt för Ixa som fick en ny boll med sig hem.

    SvaraRadera
  5. Varma svampmackor är så otroligt gott! Nu blir jag ju sugen på det, kanske får ta och fixa det i veckan. Förstår Ixa blev glad för bollfyndet. Kram

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.