2024-09-04

Bekvämlighet eller 🤔

 

Vi vaknade inte som vanligt, utan det blev en liten sovmorgon igår. Så jag och Ixa kom inte utanför dörren förens efter 07.00. Jag tyckte faktiskt att man kunde känna lite höst i luften. -Njaa, jag tar tillbaka det. Men det kändes lite friskt och skönt i luften när vi tog morgonrundan nere vid havet. Kanske det berodde på att det var en mulen morgon, vad vet jag? Men skönt var det i alla fall.

Men det var mindre skönt när jag gick iväg och skulle hämta ut medicin. Då var solen uppe och det var kvalmigt och klibbigt som sjutton. Det var mycket mörka moln på himlen men något regn kom det inte.

Vi trodde att Bosch skulle ha hört av sig om däcken igår, men det gjorde de inte. Vi får hoppas det blir idag, för vi vill börja åk träna med Ixa i buren. Vi vill inte köra runt med reservdäcket då vi gör det.

Vi hade fått en lapp i brevlådan att hämta ut ett kuvert från juristen i Sverige om svärfars bouppteckning. Postgubben hade lämnat lappen i postlådan 10.30. Vi var hemma då, men någon postgubbe kom inte till vår dörr och ringde på. Utan skrev denna lapp och lade den i lådan istället för att leta upp vårat hus. 

När gubben åkte ner till posten och skulle hämta ut kuvertet, så säger kassörskan att han får komma tillbaka imorgon och hämta ut det, för då har hon det. Det enda som vi kan komma fram till jag och gubben. Måste vara att brevbäraren inte kommit in ännu till posten och lämnat in den post han inte kunnat dela ut. Så gubben får göra en sväng till posten idag med.



En molnig morgon.

12 kommentarer:

  1. Den brevbäraren verkade inte jobba så snabbt precis men förhoppningsvis kan gubben din hämta ut brevet i dag.
    Förstår att ni vill börja träna Ixa med buren för det är ändå skönt om de har en viss vana. Miss T älskar att vara i sin bur men Miss M är inte lika road så det måste tränas. Nu funkar i alla fall bilåkningen och hon står hyfsat fint på trimbordet när hon kammas. Alltid något ;-)

    Önskar en fin onsdag!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej det gjorde han inte. Och jag hoppas att brevet finns där idag.
      Hon är ju inte något fan av bilåkning precis, våran Ixa. Så vi hoppas att det kommer att gå bra nu när hon får en bur att vara i.
      Sakta men säkert går det framåt 😉.
      Kram Carin

      Radera
  2. Det är konstigt att man aldrig är hemma när det ska komma leverans, fast man är hemma. 😯 Hoppas att det kommer idag. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Brevet gick att hämta idag på posten. Så nu är det löst.
      Kram

      Radera
  3. Hej Carin! Så kul att vara tillbaka här på din blogg igen. Så hösten börjar nalkas hos dig nu, ganska skönt? Märkte det imorse här också, en skön friskhet utan fukt. Det är härligt. Ser att det löst sig med brevet, vad skönt! Kramar!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Halloj!
      Ja, en liten antydan till den har vi sett i alla fall 😉.
      Jepp, gubben var och hämtade det igår.
      Kram

      Radera
  4. Ja kan tro att det var kvalmigt, men morgon och kväll är det härligt tycker jag. Samt ni har ju annan tropisk luft. Samt hoppas att ni fick ut kuvertet idag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, det är härligt på morgonen och kvällen nu.
      Brevet har vi fått.

      Radera
  5. Det händer titt som tätt att vi får meddelande att de varit här men att vi inte varit hemma. Vilket är lögn, då vi är hemma nästan jämt. Det går ju an när de lämnar in paketet på CTT istället, men när de tar med sig paketet till Lissabon och ska "försöka" igen en annan dag så blir jag grinig. Varför har de inte "hann inte" med på listan av anledningar, det skulle jag ha förståelse för. Ha en fin torsdag! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är lite tråkigt att de är så nonchalanta en del.
      Ja, en sådan ruta skulle vara toppen på blanketten.
      Detsamma till dig.
      Kram

      Radera
  6. Ja värmen har kommit tillbaka med besked. Fast hos dig kanske den inte tagit paus? Hur som helst så njuter jag av högsommarvärme så här i september. Så dåligt att de inte kollade upp ordentligt att ni var hemma. Det ska inte vara smidigt inte....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det låter härligt att ni fått sommar igen där i Sverige. Nej här har sommaren inte tagit slut ännu. Men jag har känt en skönare luft på morgonen nu.
      Det är dåligt av posten. Men lite en vardag här, tyvärr.

      Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.