2024-09-18

Spännande smak

 

Först en morgonpromenad innan frukosten och sedan tog jag mig en liten promenad ner till Chinobutiken lite senare. Jag skulle ha gummitråd till pärlorna som Amelia och Ellen ska få, så de kan sätta igång och pärla med en gång om de vill när de får dem.

Innan jag gick till Chinobutiken satte jag en rågbrödsdeg, så den skulle ha jäst klart när jag var tillbaka. Den här gången blev det ingen limpa utan rågsiktskakor. Kul att ändra konceptet ibland.

Hände inte så mycket på eftermiddagen utan vi tog den som den kom, med att lösa korsord och måla.

Jag kom att tänka på en sak när vi satt där på altanen. Hade jag sett någonstans om Blossa hade släppt smaken på årets årgångsglögg. Så jag googlade och hittade att det hade de. Så det är något som ska med från Sverige hem till Spanien.

När kvällen kom blev det en stund vid tv:n innan vi hoppade i säng.


En härlig färg på himlen innan solen tittade fram.


Frukostbrödet fixat.



Blossa 24 är en vit starkvinsglögg där den klassiska kryddblandningen förgylls med rökig, skotsk whisky och avrundas med algen dulse, som tillför sälta och umami. Whiskysmaken förhöjer karaktären i glöggens ursprungliga sötma och rökigheten gifter sig särskilt väl med kryddnejlikan. Sjögrässmaken från algen är en blinkning till legenden om sjöodjuret som gömmer sig på den snåriga botten av Loch Ness djup.

13 kommentarer:

  1. Lite whisky och alger. Det låter fantastiskt! 🤔
    😉🙃😆 Kram

    SvaraRadera
  2. Årets smak på glöggen låter tilltalande och intressant så den får testas. Dock står förra årets flaska kvar oöppnad men den håller ju.
    Önskar en fin onsdag!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tycket också det lät intressant.
      Vi har också kvar 2023.
      Detsamma till dig.
      Kram

      Radera
  3. Just det, jag såg nyligen att det skulle bli årets Blossa-smak. KUL. Gillar inte whiskey, men det låter ändå spännande. OCH extra roligt att ni bara kan packa bilen full med allehanda godsaker på vägen tillbaka + ta med er godsaker från Spanien på väg upp. Perfekt bröd du bakat, Carin. MUMS!! Kramar och ha en fin onsdag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag gillar inte heller whiskey men det kanske smakar annorlunda med glöggkryddor.
      Ja, så blir det nog.
      Tack, det blev bra faktiskt.
      Detsamma till dig.
      Kram

      Radera
  4. Hej Carin! Whiskey och rökig! Inget i min smak. Men en flaska ska absolut hem till oss. Det hör till. Enda gången jag gillade whiskey var när jag blev bjuden på whiskey + blodapelsin (San Pellegrino blodapelsin) av en kollega. Det var faktiskt riktigt gott till saltafiskar. Så vem vet, jag kanske kommer gilla årets Blossa.

    KRAM till Dig! Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Halloj!
      Jag gillar inte whiskey heller, men nyfiken på den är jag. Och årgångsglöggen vill man ju testa oavsett att det låter märkligt med smakerna.
      Kram

      Radera
  5. Hua då blir det ingen sådan glögg för mig. Rökig whiskey gillar jag inte. Frukostbrödet ser däremot väldigt gott ut. Kraaam Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag gillar inte whiskey heller men måste testa.
      Tack, Det blev bra.
      Kram

      Radera
  6. Smaken är ju som bekant som baken delad konstaterar vi ständigt och det är ju bra, tråkigt annars. Gillar whisky mycket, ju rökigare desto bättre. Glögg är däremot ingen favorit men den här kanske är god. Umami, sälta och alger låter lovande, hoppas den inte är för söt.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det tur att det är så 😉😀.
      Jag gillar inte whiskey men är nyfiken på den i alla fall.
      Ja, vi får se hur den är när den kommit ut i butiken.
      Kram

      Radera
  7. Jösses så gott ditt bröd ser ut! Glögg är inte något som går åt i stora mängder här. Men ibland kan det vara gott att smaka, dock inte med whiskysmak :) Bra du kom på att du skulle skriva upp det på listan på att köpa i Sverige. Kram

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.