2024-09-09

Nu är de rena

 

Vad underbart att kliva ut genom dörren igår morse, det hade regnat lite under natten och regnet hängde fortfarande kvar i luften. Friskt och lite krispigt. Ja, inte så krispigt som den svenska höstkrispet. Men en betoning på höstkänsla, det var det definitivt.

Det här är första gången sedan vi flyttade hit för 7 år sedan som jag längtat till hösten. Men i år under juni, juli och augusti 2024 har världen upplevt den varmaste sommaren på det norra halvklotet som uppmätts enligt klimattjänstens månadsrapport. Så jag kanske inte bara kan skylla på att man blivit äldre. Utan det har varit olidligt varmt vissa dagar under dessa månader.

Men som det nästan alltid är här, så var det inget ihållande regn utan solen kom fram på förmiddagen och stannade kvar tills det var dags att göra plats för månen istället.

Eftersom det inte regnade så tog jag tag i fönstren, de var inte allt för vackra av sanddamm som blir på dem. Så har vi även en liten fröken som drar sin nos emot fönstren på altanen och vardagsrumsfönstret när hos sitter på soffryggen.

Det kördes en maskin tvätt med, för det var väldigt bra torkväder framåt middagen. Det hade nämligen börjat blåsa lite lätt, så det var inte någon lång stund som den hängde där på strecket.

På kvällen såg vi sista avsnittet på "Oldsberg - en gränslös gigant", en dokumentärserie i två delar.


Blöta gator och ett regn som hänger i luften.


Någon som tar en promenad vid strandkanten. Och några som guppar på en sup på vattnet.


Och några regnstänk fick vi under vår promenad.



Ingvar Oldsberg var i decennier Sveriges mest älskade programledare och skapade bland annat tv-klassikern På spåret. 2022 går han bort, 76 år gammal. Efter hans död dyker ett märkligt arv upp riktat till hans son och några av hans närmaste vänner. Ingvar har arrangerat en mycket speciell resa. Den följer i spåren av hans liv och karriär, ett gränslöst äventyr som ingen vet var det slutar.

6 kommentarer:

  1. Har man haft en lång och varm sommar är det fullt förståeligt att det kan vara skönt med lite svalare och friskare luft. Här regnar det i dag så gårdagen var nog den sista sommardagen med högsommarvärme misstänker jag.
    Önskar en fin måndag!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo det är ju det 😊.
      Såg att det snart vänder och blir mer höstlikt där hemma i Sverige.
      Detsamma till dig.
      Kram

      Radera
  2. Ja, det börjar allt kännas lite höstigt här med. Ser nu att appen på datorn varnar för hårda vindar om ett par timmar. Känns skönt då långa brallor. Det låter som en riktigt intressant dokumentär.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Här har det inte blivit långbyxeväder ännu. Men det kommer det med inom kort.
      Ja, den var bra tyckte vi.

      Radera
  3. Vi får nog vänta på dropparna, vi har haft det ganska kyligt, under 30 grader i mer än en vecka, men ska nu få våra härliga temperaturer på runt 32-33 igen framöver ett tag.Jag längtar inte efter regn, vill gärna behålla sommaren ett tag till. Det är annorlunda här eftersom våra mornar är så svala så hinner vi nästan börja frysa innan solen värmer igen. Låter som ett kul arv han gett till vidare, kanske ska kika in den dokumentären.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vi har ju inte samma temperaturer morgon och kväll. Här fryser man varken morgon eller kväll. Det är nu det börjar sjunka på kvällar och nätter. Kommer att ligga på runt 20 grader i slutet av veckan.
      Det var ett bra program och man fick en inblick i hur han egentligen var också.

      Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.