2024-09-01

Synd

 

Nu ska det skvallras lite igen 🙄. Vet eller jag har för mig att jag skrivit om denna hund tidigare. Den bor på området med sin familj, matte, husse och två döttrar. Det är en liten blandrashund som skäller som sjutton när någon går förbi.

Nu upptäckte gubben tidigare i år att den är även rymningsbenägen, och tar sig ut från sin tomt och sedan gör sina behov på våran parkering. Den har t.o.m. gjort utfall mot Ixa när gubben har kommit tillbaka från en promenad när den hade smitit ut från sin tomt. 

För en månad sedan ungefär så kom gubben tillbaka från kvällsrundan med Ixa. Då stod det en engelsk dam som bor på området och tjoa på parkeringen, och runt henne sprang den här hunden och skällde mot henne. Hon hade varit och kastat sina sopor ute i sopcontainern, och när hon kom in på området så kom hunden ut och började jaga henne.

Gubben tog upp Ixa i famnen och skrek till med barsk röst åt hunden och då vände den pep iväg hem till sin tomt. Den engelska damen var lite skärrad och sa att hon skulle skriva till presidenten på området. Gubben önskade henne lycka till och sa att han också hade skrivit om detta, även pratat personligen med den nya presidenten för våran Community men inte fått någon respons.

Men nu när veckorna har gått, så har inte gubben sett till hunden en enda gång på kvällarna på parkeringen. Men han hör att hunden är i huset och det låter som han är instängd på toaletten. För skallen kommer från det öppna toafönstret.

Jag kommer ihåg när den här hunden var valp (några år sedan) och  flickorna i huset var ute med den på allmänningen både nu och då. Men nu är det kanske inte så roligt längre med en hund när den inte är valp längre. Det är verkligen synd om hunden. Hundar föds inte aggressiva utan de formas till det av de som sköter dem.


Det gick vågor på havet.


Jag bakade matbröd, och den här gången blev det russin och linfrön i det.


Vi åt hemmagjord zucchinipizza på takterrassen. Och det blev över. Så det blir nog restmiddag idag.

12 kommentarer:

  1. Ja, det är verkligen en tråkig situation och inte hundens fel men man får fnatt av hundskall. Pizzan ser delikat ut. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. En hundstackare på fel plats helt enkelt.
      Tack, den var god.
      Kram

      Radera
  2. Men så obehagligt för kvinnan. Det hade jag också tyckt trots att vi har hund själv. Illa att den gör utfall mot andra hundar också. Det måste man ta på största allvar. Handlar helt enkelt om hänsyn.
    Vilka goda rester ni har till i dag!
    Kram och god söndag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag går inte in genom den grinden längre på vårt område. För jag vill inte möta den när jag har Ixa med mig.
      Visst gör de det, och kanske de har fått en tillsägelse. Men det är synd om hunden i alla fall.
      Ja, visst har vi.
      Detsamma till dig.
      Kram

      Radera
  3. Stackars hund! Alltför många hundar, och även andra djur, verkar vara ett nyhetens behag. Hoppas vovven inte vanvårdas.
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hunden ser inte vanvårdad ut. Men om den får den kärlek som även ett djur ska ha. Det tror jag inte.
      Kram

      Radera
  4. Hej Carin! Vissa människor ska absolut inte ha hund! Det är ett stort ansvar att skaffa hund. Finns det ingen djurskyddsförening i Spanien som ser till att djuren har det bra. Anmäl dit, anonymt.

    Alltid så mycket gott från ditt kök! Ha en skön söndag och kram till dig! Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, verkligen inte.
      I Sydeuropa har de en helt annan syn på husdjur har man förstått. Om det finns någon djurskyddsförening här har jag inte en susning om. Men det som finns är hur många rescucenter som helst för djur. Och kanske mest för hundar då. Det säger ju det mesta om detta problem.
      Tack, och en fortsatt fin söndag till dig med.
      Kram

      Radera
  5. Vissa människor ska inte ha djur över huvudtaget. Blir så ledsen när djur far illa. Vilket den här bevisligen gör om den är instängd i badrummet! Det är svårt i de här länderna som har helt annan syn på djuren. Mums med eget bröd och pizza! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med dig. Här ser de inte på djuret på samma sätt som vi gör.
      Kram

      Radera
  6. Nämen usscch nej så synd om hunden. Kan man anmäla till någon djurskyddsförening där hos er? De ska ju inte ha kvar hunden. Instängd på toaletten, då kommer den ju vara än mer vaktig och skällig efter det

    SvaraRadera
    Svar
    1. Här finns det mängder av rescuecenter som tar hand om hundar och andra djur. Men om det blir en bättring för hunden, det kan jag inte svara på. Alla sådana där rescuecenter är inte helt seriösa heller.

      Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.