2024-09-25

Vi hade en tid

 

Att passa på tisdagsmorgonen, både jag och gubben. Det var till vår läkare på vårdcentralen för att ordna med våra recept. Här får man sina receptbelagda mediciner för en månad i stöten, är kanske så i Sverige med. Och nu när vi ska till Sverige vill vi kunna plocka ut de mediciner vi tar, på en och samma gång. Så att det räcker när vi åker iväg. Så gubben och jag hade tiderna efter varandra hos vår husläkare. Det gick snabbt så vi var snart ute från vårdcentralen igen.

Sedan var det direkt hem och käka frukost och dricka en kopp kaffe, så man kunde köra igång tisdagen ordentligt.

Dagen började med sol men ganska så snabbt så drog molnen ihop sig och vi fick en mulen dag. Men värmen var det inget fel på utan den höll sig på 27 grader i alla fall. Något regn fick vi inte heller fast väderappen visade möjligen risk för lite av det.

Så jag körde en maskin tvätt och gubben passade på att spruta citrusträden mot ohyra när det inte blåste så mycket. Och det var väl tur för på eftermiddagen fläktade det rätt bra. Och det var bra för min tvätt, för då torkade den lite snabbare.

Restmiddag igår med och då blev det kåldolmar på tallriken igen.

Kvällen blev som alla andra kvällar här hemma. En stund i soffan med lite tv-underhållning innan läggdags.


Jag tog morgonrundan i byn.



Tur man inte hade en tid för provtagning. För där var kön lång.

6 kommentarer:

  1. Smidigt att få medicinerna fixade innan ni åker till Sverige. Min läkare skriver ut så att det räcker ett år i taget och det är bra.
    Vilken härlig bild från morgonrundan!
    Önskar en fin onsdag nu!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Okej, det låter ju jättebra om man ska resa iväg på en längre sträcka.
      Tack och ha en bra onsdag du med.
      Kram Carin

      Radera
  2. En bra dag med lagom mycket projekt. Rester gillas att ha när lusten att laga mat inte infinner sig. Nu låter det som böneutrop här men det är väl någon bil som kör runt och gör reklam. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. En helt okej tisdag med lagom att göra så man inte blir uttröttad 😉😃.
      Det var länge sedan jag såg och hörde en sådan bil här.
      Kram

      Radera
  3. Vilket härligt ljus du fick med i bilden på morgonpromenaden! Skönt att ha medicinerna ordnade. Vad sprutar han citrusträden med? Och vad är det för ohyra ni får annars? Ha det gött! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, och det är nu check på det med på listan.
      Det är en salig blandning säger gubben som han har i sprutan. Något han blandar till själv av olika medel. Det är sköldlöss, bomullslöss, bladlöss och div. larver.
      Detsamma till dig.
      Kram

      Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.