2024-09-26

Check på den

 

Igår så gick jag bort till La Zenia Boulevard igen för att köpa klart till Elvis som fyller år när vi är hemma i Sverige. Så att den saken är ur världen. Det gick bra och det var rätt så behagligt att gå omkring där. Lagom med människor och normala köer i de affärerna jag var i.

När jag kom hem så berättade gubben att en av våra grannar hade blivit magsjuk när de hade varit ute och ätit kvällen innan. De hade varit ett gäng och några som tagit samma rätt som vår granne. Men det var bara hon som blivit dålig. 

Vi skulle ha gått ut och ätit med dem som igår men det får bli en annan gång när hon är frisk och kry igen.

När jag tittade i vårt kylskåp så var restmiddagarna slut och det kändes väldigt jobbigt att plocka fram något ur frysen. Eller rent ut sagt så satte latmasken igång i mig. Jag var inställd på att gå ut och äta och inte laga någon mat så, så fick det bli.

Vi gick upp till Da Mario och tog vår middag där. Kändes skönt att bara slå sig ner och bli serverad. Maten var god som vi tog in, men fy vilket hemskt upplägg. Det såg ut som när man gick i skolan och mat-tanten hade slängt upp maten på tallriken. Hade lust att säga, gör om och gör rätt.

Det blev kaffe och glass på altanen när vi kom hem, och när kvällen kom blev vi fast vid tv:n ett tag. 

Ixa var inte med grannen ute och åt, men på kvällen innan vi skulle lägga oss så kräktes hon upp allt hon hade i magen. Sedan var gubben ute i sena timmen med henne. Vaknade i morse av att hon kräktes en gång till inne. Men då fanns det inget i magen mer än bara galla.

Nu har vi varit ute på vår morgonrunda och hon åt sin mat när vi kom hem.

Innan solen kommit upp.


Igår så låg paketet från Anna i Portugal i brevlådan. Tack Anna för den torkade chilin. Nu ska vi testa om den är lika stark 🥵 som vår egna.


Ixa gjorde några race i parken uppe vid Da Mario.



Men hallå 😲 hade kocken en dålig dag? Lite bättre kan de se ut på tallriken. Det behövs inte byggas höghus av maten, men lite finnes hade inte skadat. Men det var gott det som låg på tallriken, så det var väl tur.

8 kommentarer:

  1. Ja det såg allt lite geggamojja ut. Tur att det var gott. Snart kommer jag tyvärr att tvingas gå till Zenia Boulevard. Det ser jag fram emot (not). Kram och ha en bra dag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Verkligen, det var ingen aha upplevelse när tallriken kom in.
      Det är bara och beska med La Zenia ibland.
      Kram

      Radera
  2. Det där var verkligen inget proffsigt upplägg och en sådan kladdig tallrik ska inte lämna ett restaurangkök. Ibland orkar man bara inte säga till så det var ju tur at det smakade bra.
    Stackars Ixa! Hoppas att hon återhämtar sig snabbt nu.

    Kram och god torsdag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, verkligen inte och det ska det inte.
      Ingen av oss orkade säga till, men servitrisen såg nog våra miner när hon satt ner tallrikarna.
      Hon är helt återställd idag.
      Kram

      Radera
  3. Åh så roligt att paketet äntligen kommit! Hoppas ni gillar starkt :) Det upplägget var verkligen inte lockande, bra det ändå smakade gott. Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag blev så glad när jag såg att det låg något i vår låda.
      Ja, vi gillar starkt och ska testa och se om den slår vår chili. Tack igen.
      Nej verkligen inte.
      Kram

      Radera
  4. Hej Carin,
    Hoppas allt är bra med er där nere. Håll er borta från alla med magsjuka, den är jobbig. Kanske var det matförgiftning? Det krävs bara en liten elak bakterie på fel ställe. Hua.
    Så där som du beskriver känner jag också inför matlagning, ofta. Har väl att göra med att jag jobbar hela dagarna och är trött när jag kommer hem. Hoppas hunden mår bättre snart. Ni får vara aktsamma så att den inte får i sig något som någon illvillig människa lagt ut, det hände oss när vi hade vår schäfer Argos i Spanien.
    Ni lever skönt där nere. Jag längtar tills den dagen.
    Så omtänksamt av Anna i Portugal! Spännande.
    Tusen tack för dina kommentarer hos mig. Jag uppskattar dem så men varit dålig på att svara då stressen går på högvarv och jag behöver ro i kroppen för att vara i blogglandia.
    Ha det gott och en fin helg önskar jag er.
    Varm kram,
    Anneli

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Vi har det bra och njuter av varje dag som vi har här.
      Jag har varit (riktigt) magsjuk en gång i mitt liv och det vill jag inte uppleva igen. Grannen är bättre nu så hon kanske blev matförgiftad.
      Det förstår jag att du gör. Man orkar inte när man har ett heltidsjobb och sedan ett husbygge på det med.
      Ixa är frisk idag och det brukar ju gå över snabbt på hundar. Ja, man får ha koll vad hon nosar på och tänker stoppa i sig när man är ute på promenad.
      Ha det bra nu och skynda långsamt.
      Önskar dig en fin helg med.
      Kram

      Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.