2024-09-03

Bröt mönstret

 

Det var precis det vi gjorde både jag och gubben igår. Gubben åkte inte på någon vattningsturné och jag jagade inte dammråttorna med dammsugaren. Vad gjorde vi då? 

-Jo, vi hade lite andra planer för dagen. Det första var att åka till veterinären och höra om det var något som Ixa skulle ta inför resan till Sverige. Jag och gubben åkte upp dit och Ixa fick vara hemma då. Det hon skulle ha var en tablett som hon tar var tredje månad för hjärtmask. Så vi fick en tid i oktober och då får vi även en stämpel i passet.

Nästa sak som stod på agendan var att åka och handla en ny sopborste och skyffel som vi har för att sopa upp en massa skräp som kan bli i vår gång utanför huset. Den gamla har rostat sönder. Det blir ju så när det står ute året runt.

Nu kom vi tyvärr inte så långt. För när vi skulle ut från veterinärsparkeringen körde vi på en gatsten, och poff så var det punka på däcket. Gubben körde över och ställde sig på gatan så vi inte stod i vägen på veterinärsparkeringen.

Fram med reservdäcket och så skulle det trasiga bort. Men jösses vad hjulbultarna satt hårt. Det fälgkors som vi hade var alldeles för vekt. Det höll på att vika sig när gubben ställde sig på det för att få loss bultarna.

Men vi hade tur. För två räddade änglar eller spanska killar som satte upp solcellspaneler på ett hus precis bredvid, kom och hjälpte oss. De hade verktyg i sin arbetsbil och fick loss hjulbultarna efter ett tag. Gubben gav de en 10€ var för hjälpen när de var klara.

Nu var det ju tänkt att vi skulle ha testat den nya buren till Ixa i bilen som vi ska ha för resan hem till Sverige. Men så blev det inte. För däcket på vår bil hade inte bilverkstaden hemma. Så de skulle återkomma i veckan när de fått hem dem. Ja, man får visst inte bara köpa ett nytt däck. Man får inte lägga på ett nytt och ha ett gammalt däck på samma hjulaxel. Det visste gubben, men inte jag. 

Så när vi kom hem så blev vi hemma resten utav dagen. Jag kunde ju ha gjort min måndagssyssla då. Men det fanns inte på kartan att slita fram dammsugaren och dammtrasan då. 


En familj som förmodligen tänkt fota soluppgången. Men solen letade sig upp bakom molnen.

6 kommentarer:

  1. Tänk vad livet bjuder på lite överraskningar ibland. 😉 Kram

    SvaraRadera
  2. Vilken otur med bilen men skönt att ni fick god hjälp!
    Bra att ni har koll på vad som gäller för Ixa. Dock trodde jag bara att det gällde till inresa i Norge för vi har aldrig behövt ta det. Nu har vi i och för sig inte varit i Spanien...
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror det är lite olika i olika länder. Ixa tar denna tablett 4 gånger om året för hjärtmask.
      Kram

      Radera
  3. Jag gjorde exakt samma sak, köpte en ny sopborste för den 3 år gamla hade rostat sönder. Köpte dock en likadan.. för den varit så bra. Borde kanske köpt något annat material men jag som är lång föredrar teleskophandtagen och då blir det plast. Skönt det inte var en massa jox för att få Ixa resklar. Ha en fin onsdag! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Samma här, jag köpte en likadan borste som vi haft innan. Kanske var dumt 🤨 men den har ju varit bra.
      Ja, det kändes skönt att det inte var en massa saker som skulle tas.
      Detsamma till dig.
      Kram

      Radera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.