2021-02-02

Hade jag ingen aning om

 

Jag tog min lilla joggingrunda när frukosten lagt sig till rätta i magen (3 tim. efter) som jag brukar göra. 

Klockan hade hunnit bli 11.00 och solen värmde gött. Det var lite blåsigt men inga kyliga vindar, så kortbyxor och linne var klädseln 😊.

När jag kom hem tog vi oss en sväng bort till Zenia Mar för att stänga av strömmen och tömma kyl och frys hos ett par vänner.

Men hur vi tänkte när vi gick iväg har jag inte en aning om. Förmodligen inte alls 🙄, för inte en påse hade vi med oss att plocka ner grejerna i som fanns i kyl och frys.

Och om vi nu hade haft det, så hade det varit jobbigt att gå och konka på påsen hem igen till oss.

Så vi vände med en gång och gick hem igen och hämtade pärlan, påse och en dunk med vatten till deras palm och kaktusar de har i krukor.

Sedan rusade dagen på i 180 😲 och jag hann med att dammsuga av och försöka strukturera upp i ett skåp. Inte lätt att få till det ibland när man har så små ytor för förvaringsmöjligheter.

När jag skulle hoppa i säng tog jag en sista flukt på datorn. Och fick då se att det kommit en ny bestämmelse för munskydd 🤔.

Valenciaregion hade utökat påbudet med munskyddet fr.o.m. den 1 februari. Munskydd är nu obligatoriskt om man promenerar eller motionerar på stranden. Samma sak gäller vid idrottsutövning i samhällen, inkluderat i stadsparker eller strandpromenader, mellan klockan 10 och 19 på dagen. Detta kommer att gälla t.o.m. 15 februari.

Så nu får jag lägga om rutinerna och börja min joggingrunda på morgonen igen innan frukost. Men det hade jag tänkt och göra ändå nu när det blivit ljusare på mornarna igen. För springa med munskydd i solgasset (även om man knappt möter en människa) känns inte som en hit precis. 


Stolarna och bordet från takterrassen hamnade här nere i trädgården. De håller väl ett tag till innan de pajar helt och hållet i benen (rostar upp)



Middagen blev, ett skepp kommer lastat, med vadå???? Ris, fisk och en god kall sås.


8 kommentarer:

  1. Vi såg många joggare igår, dock ingen med munskydd. Det är ändringar och konstigheter med detta förbenade virus hela tiden. Jag förstår att man inte vill jogga med det på. Det är otäckt när munskyddet blir fuktigt och det blir det när man promenerar också. Usch och tvi och blä! Kram

    SvaraRadera
  2. Ja inte är det lätt att hänga med i svängarna här. Snabba ändringar och nya förordningar hela tiden...
    Såna där salladsblad brukar vi fylla med "fluffost" från Mercadona och ha rostade pinjenötter på. Det är jättegott :-)

    Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  3. Blir en del tvära kast gällande restriktionerna här :(
    Kram

    SvaraRadera
  4. Ja det där med munskydd har vi inte lika hårda regler för som andra länder.
    På gott och ont. Jag kan tycka att den svenska linjen är lite väl mesig ibland.
    Det gäller ju för sjutton människors liv.
    Det blev fint med er möbel flyttning.
    Skulle gärna slå mig ner i en av fåtöljerna med en kall dryck.
    Ha en fin dag.
    Kram Carina

    SvaraRadera
  5. Munskydd tas verkligen på allvar i Spanien vilket inte är fallet här. Klokt att ta joggingturen tidigare med tanke på de nya restriktionerna. I Sverige känns det mesta mesigt tyvärr...
    Så mysigt ni har det hemma hos er!

    Kram

    SvaraRadera
  6. Nya regler hela tiden. Inte lätt att hänga med i svängarna. Men den där rätten ett skepp kommer lastat, så gott det ser ut. Kraaaam pia

    SvaraRadera
  7. Inte lätt att hänga med i de nya reglerna. Vi har suttit på stranden två dagar nu och inte någon hade munskydd på sig. Kram

    SvaraRadera
  8. Hej igen! Tack för omtanken kring min mamma!
    Nej, springa med munskydd skulle jag nog aldrig klara... hu så varmt! Här har vi ju inte krav på munskydd mer än i lokaltrafiken t ex, men jag hade det när jag besökte min mamma på sjukhuset och jisses jag tyckte bara det var varmt och obehagligt... men man vänjer sig väl me det kanske.
    Mums så god och fräsch fiskrätt!
    Nu ska jag läsa ikapp lite mer hos dig för att se vad ni haft för er, du och "gubben" under min bloggfrånvaro ;)
    Kram/Maria

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.