2021-02-09

Nu blommar de

 

-Jo, jag duschade i en yttepyttestråle och tvättade håret med. Visst, det tog sin lilla tid att få ut schampot och balsamet, men vad gör man när man måste.

Gubben haffade presidenten en gång till när han gick förbi och sa att han kunde komma in och kolla på vårt vattenflöde. Han hade nog inte riktigt förstått när jag sa hur läget var på morgonen när jag stötte på honom.

Han sa att vi fick ringa till en rörmokare och är felet efter vattenmätaren så får vi stå för kostnaden. Är det före så är det samfälligheten som får betala. Så jag började leta rörmokare på nätet och gubben försvann ut på gården igen. 

Efter en stund kom han tillbaka och sa att jag kunde öppna en kran och testa hur trycket var i kranen. Det var som vanligt igen, och jag frågade vad han hade gjort för något.

Han hade kollat vårt filter som vi har på inkommande vatten och fick se att det var jättegeggigt. Det var inget som vi tänkt på tidigare eftersom vi precis bytt det i år.

Gubben ringde till firman som installerat filtret och berättade hur läget var, och de sa att hände det igen att filtret inom en snar framtid täpper igen så får vi ett nytt.

Nu hade dagen blivit till eftermiddag och vi stack iväg i pärlan för att hämta ut gubbens medicin som han tar.

Det var första gången sedan vi flyttade hit. Vi var båda spända på vad kalaset skulle kosta eftersom en av medicinerna är dyr i Sverige och täcker högkostnadskortet nästan med en gång.

Något högkostnadskort har man inte här i Spanien på sin medicin. Så när gubben fick höra att de tre medicinerna han plockade ut för en månad inklusive den dyra kostade 6,50€ höll han på att tappa hakan.

När vi skulle åka hem tog vi svängen över San Miguel för att se om mandelträden slagit ut ännu. Det är lite som om våren är på G här i Spanien när de gör det.

Nu är de inga bautafält där i San Miguel som när vi åkte upp mot Madrid när vi jobbade. Där det bara lyste rosa av alla blommorna på fälten när vi körde förbi.


Blommor på bar kvist.


Mandelblommor finns i både rosa och vitt.




Så vackra.







Får se om vi får snarliknande blommor på vårt aprikosträd i år. För det är ju ett stenfruktträd.

7 kommentarer:

  1. Vad skönt att det var ett så pass enkelt fel med vattnet.
    Medicinen är verkligen billig här i Spanien!
    Mandelblommorna är sååå vackra! Brukar beundra dom när vi åker till Sierra Nevada för att åka skidor, men nåt sånt blir det ju inte i år. Kanske likaså bra det med tanke på att Anders bröt armen ifjol ;-)

    Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  2. Så bra att det ordnade sig så enkelt med vattnet. Och medicin här är verkligen billigt.
    Och mandelträden är ju så vackra. Kram

    SvaraRadera
  3. Så skönt att det ordnade sig med vattnet igen.
    Jag förstår inte hur medicinen kan vara så billig och så dyr i Sverige?
    Så vackert det blommar! Underbart :D

    Kram

    SvaraRadera
  4. Det är bra att ha en händig man. Kram

    SvaraRadera
  5. Så vackra blommorna är :)
    Kram

    SvaraRadera
  6. Det var ju jätteskönt att medicinen blev så mycket billigare i Spanien.
    Och att det ordnade sig med vattentrycket.
    Mandelblommorna är verkligen vackra.
    Kram Carina

    SvaraRadera
  7. Åhh vad man längtar efter våren nu när jag ser de vackra blommorna. Vilken tur att det kom vatten igen inte roligt att vara utan. Kraaam Pia

    SvaraRadera

Tack för att du besöker min blogg och lämnar en liten kommentar.